На всеки 100 заразени четирима умират. Принудени сме да вземем

...
На всеки 100 заразени четирима умират. Принудени сме да вземем
Коментари Харесай

Четирима умират у нас от Covid-19 на всеки 100 заразени

" На всеки 100 инфектирани четирима умират. Принудени сме да вземем ограничения “- по този начин здравният министър Стойчо Кацаров оправда новите ограничавания, които ще влязат всила от 7 септември.

„ Ние не изгаряме от предпочитание да постановяваме ограничения, принудени сме да го създадем и то не поради възходящия брой инфектирани, а поради стръмнонарастващия брой на заетите болнични кревати и нарастването на смъртните случаи “, съобщи той пред бТВ.

България излезе преди всичко в Европейския съюз по смъртност измежду инфектираните от ковид, демонстрира новата информация на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. Към 29 август у нас този индикатор е 55.67 души на 1 милион население на 14-дневна база. Втора е Кипър с 48.42 души на 1 милион население.

За миналото денонощие още 51 българи са изгубили борбата с заболяването, а от началото на пандемията броят на жертвите у нас към този момент е 19 001, сочат данните от Единния информативен портал.

Според здравния министър, в случай че се бяха ваксинирали доста повече хора - над 60% от популацията, е можело даже да анулира носенето на маски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР