На връщане от Саудитска Арабия правителственият самолет е прелетял над

...
На връщане от Саудитска Арабия правителственият самолет е прелетял над
Коментари Харесай

На връщане от Саудитска Арабия правителственият самолет летял над Иран

На връщане от Саудитска Арабия държавният аероплан е прелетял над територията на Иран. Това заяви пред Би Ти Ви министърът на външните работи Екатерина Захариева.

При отпътуването на българската държавна делегация, водена от премиера Бойко Борисов, самолетът беше върнат от турско-иранската граница и се наложи да смени маршрута, прелитайки над Ирак.

Захариева разяснява, че евентуално е станало техническо неразбирателство, иранската страна се извинила за случая и поискала на българската делегация прелестен полет на връщане.

Външният министър акцентира, че българската делегация в Саудитска Арабия е била призната на най-високо равнище, а танцът със саби, в който министър председателят Бойко Борисов взе участие, демонстрира уважението към него. В Саудитска Арабия били впечатлени от наличието на Симеон Сакскобургготски в делегацията и от приемствеността в политиката в България.

По думите й свързването на тематиката за парцелите на Сакскобургготски и наличието му в делегацията е спекулативно, тъй като визитата се приготвя от дълго време. Вчера с декларация Вътрешна македонска революционна организация, която е част от ръководещата коалиция, а водачът й - вицепремиер и участник в делегацията, прикани страната да не се спогажда с семейството за противоречивите парцели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР