На връх патронния празник на ВВМУ“Никола Вапцаров“ беше открит нов

...
На връх патронния празник на ВВМУ“Никола Вапцаров“ беше открит нов
Коментари Харесай

Морската Алма матер ще готви 40 студенти от Ангола за риболовен флот

На връх патронния празник на ВВМУ“Никола Вапцаров“ беше открит нов факултет за образованието на задгранични студенти. В морската Алма матер се приготвят сега 361 ученици от 14 страни-Гърция, Турция, Украйна, Румъния, уточни зам.-началникът по образователната част капитан I сан Калин Калинов. В късна пролет се чакат 40 студенти от Ангола, които ще учат тънкостите за работа в риболовния флот. Водят се договаряния с Кувейт и Катар, които ще пратят студенти по корабоводене и инженерните специалности.

ВВМУ“Никола Вапцаров“ празнува на 7 декември 108 години от рождението на своя патрон и огромен български стихотворец. Племенничката му Мая Вапцарова още веднъж трогна със словото си гостите на тържествената гала. „В морето няма етикети, маски, предатели, диктатори, които да дефинират пътя на вълните. Вапцаров възприема и мощно се привързва към тази безспорна независимост, стреми се да я възпроизведе в живота“, сподели тя.

На тържествена гала беше обещано званието „Почетен професор“ на доц.Христо Смолянов, един от откривателите на златните открития и послания на предците ни от Варненския некропол, специалист по антитероризъм и създател във в.“Труд“

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР