На врачанска сцена се завръща майсторът на виолончелото, румънецът със

...
На врачанска сцена се завръща майсторът на виолончелото, румънецът със
Коментари Харесай

Световни музиканти гостуват на Симфониета-Враца в концерта на 17 април от 19.00ч.

На врачанска сцена се завръща майсторът на виолончелото, румънецът със международна кариера- Антон Никулеску.

Симфониетата посрещна и още един бележит музикант, турскиядиригентХакан Шенсой, койтое изучавал дълги години цигулкапри именити професори в Истанбул и по света, в това число вКралския музикален лицей Лондонв класа на Тревър Уилямс, след което стартира да учи " Теория на музиката " и„ Дирижиране “ усъвършенствайки уменията си при Джанлуиджи Джелмети в Мизикалната академия в Сиена и академията на Ренгим Гьокмен в Измир.

В биографията на именития маестро Шенсой се показва, че той епървият и единствен турски диригент, на сцената на миланската " Ла канара " от 240 години насам.

Именно фамозния оперен спектакъл „ Ла канара “ е допирната точка в креативния път на двамата гостуващи международни музиканти.

СолистътАнтон Никулеску,който стартира интензивно кариерата си още като дете-чудо в родния Букурещ, притежател на редица влиятелни награди от състезания,е бил лидер нагрупата на виолончелитевмиланската " Ла канара ", както и в„ Тетро комунале “ във Флоренция и оперния спектакъл „ Белини “ в Катания.Концертира в целия свят и свири на неповторим инструмент „ Пиетро Гуарниери – Мантуа “ от 1709 година

В програмата наконцерта на 17.04 от 19.00ч. в градската концертна зала на Враца, са включениМ.Лисенко–Увертюракъмоперата„ ТарасБулба “;Н.Мясковски–Концертзавиолончелоиоркестър,оп. 66иП.Чайковски– „ ФранческадаРимини “,симфоничнафантазиявмиминор,оп. 3

БилетииабонаментникартизаЮбилейнияполусезонЗима-Пролет`24наСимфониета-Враца,савпродажбавБилетенцентър " Гъбката ".Зарезервациииинформация,т. 0896718303, 0899827060.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР