На вниманието на всички лица, които имат срочни експертни решения.

...
На вниманието на всички лица, които имат срочни експертни решения.
Коментари Харесай

Промяна в срока за подаване на документи за преосвидетелстване от ТЕЛК

На вниманието на всички лица, които имат срочни експертни решения.
От РЗИ Сливен оповестиха,че по отношение на изменение и допълнение на Закона за хората с увреждания е изменен Закона за здравето, като в него е включен нов член 101б, като е избран и период, в който лицата следва да показват документи за постоянно преосвидетелстване.
От това зависи продължение на самостоятелната оценка на потребностите и погашение на пенсии, и други обществени придобивки за лицето до издаване на ново експертно решение, както и преустановяване на произлизащите от експертното решение права и поддръжка.

Лицата със срочни експертни решения следва да подават Заявления – заявления и здравна документи за постоянно преосвидетелстване най-малко 3 /три/ месеца преди приключване на периода на експертното решение, с цел да не изгубят своите права за удължение валидността на последното издадено експертно решение до издаване на ново такова при положение на закъснение на здравната експертиза.

Подробна информация за изискуемите документи за пре-/освидетелстване от ТЕЛК може да намерите на електронната страница на РЗИ – Сливен в раздел „ ЛКК/ТЕЛК “, линк: http://rzi-sliven.org/lkk/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР