На Витоша вече не работи нито едно лифтово съоръжение и

...
На Витоша вече не работи нито едно лифтово съоръжение и
Коментари Харесай

Заради стачка: Витоша остана без лифтове

На Витоша към този момент не работи нито едно лифтово оборудване и достъпът до планината ще бъде много стеснен. Лифтовете са спрели, тъй като служащи на дружеството-собственик на оборудванията - " Витоша ски ", стачкуват. Това са удостоверили самите чиновници пред уеб страницата Столица.bg.

В момента Симеоновския кабинков въжен превоз, който отива до хижа Алеко, е спрян, като най-вероятно няма да работи и в събота и в неделя, тъй като обслужващият личен състав не си е получил заплатите и стачкува. Това значи, че стотици туристи няма да се качат в планината през почивните дни. Освен това ще се наложи да се пракратят всички зелени учебни заведения и събития за деца в планината.

" Заплатите ни започнаха да се бавят от юни. В момента не сме получили за юли. Директорът е декларирал, че в случай че в събота и неделя има хора за лифта ще ни изплатят заплатите. Въпросът е: Ако няма хора, без заплати ли ще останем? ", споделя чиновник от лифта.

Работниците недоволстват, тъй като заплатите за хората, поддържащи оборудванията са по към 800 лева, а началниците, в кабинетите с климатици взимат над 4000 лева Потърсен по телефона шефът на " Витоша ски " Костадин Костадинов, не е дал отговор на позвъняването.

" Обслужващият личен състав на кабинковия въжен превоз Симеоново - Алеко разгласи стачка, заради неизплатени заплати. Директорът на бранша Костадинов - някогашен офицер от армията, работи по сталински и заплашва с уволняване всички като уволни състава на кабинковия въжен превоз. Ако на софиянци им лишават единствения въжен превоз към Витоша, да знаят какви са аргументите. В Борда на шефовете са дузина нищонеправци - родственици и близки на известни предприемачи, които си нямат и хабер от проблемите на лифта, само че със заплати от 5000 лева, до момента в който поддържащите лифта са с по 800 лева заплати, за които всеки ден висят по стълбовете - 30 метра високи, нима подкарат, тотално износения въжен превоз, да обезпечат заплати на шефовете си ", написа във " Facebook " чиновник на " Витоша ски ".

" Преди месец време, експерти от австрийската компания производител - DoрpellMayer, установяваха големи несъответствия на стандартите на поддръжката на лифта, които са разследване на цялостно безхаберие на управата по отношение на сигурността на пасажерите, ползващи кабинковото оборудване. Апелирам способените органи и служби да спрат да неглижират проблемите на лифта Симеоново-Алеко, а да се намесят, преди да се случи покруса, заради безусловно неглижиране на техническите условия на работата на лифта ", разказа тежката обстановка и заплахата от повреда различен чиновник в обществената мрежа.

Под поста му във фейсбук софиянец разяснява, че ДАМТН би трябвало да спре лифта и да забрани използването му, до момента в който " Витоша ски " не го вкара в обикновено положение. Друг пък прибавя: " Този въжен превоз е златен. Билет за 4 членно семейство е 70 лева За 70 лева с колата ще се кача и сляза 2-3 пъти най-малко ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР