На виртуална среща Управителният съвет на Българската федерация по волейбол

...
На виртуална среща Управителният съвет на Българската федерация по волейбол
Коментари Харесай

Разрешиха на волейболистите до 21 години да играят в чужбина

На виртуална среща Управителният съвет на Българската федерация по волейбол анулира решението на остарялото управление, което не позволяваше на състезатели под 21 години да реализират прехвърляния в чужбина.

Според решението от 11 юни 2019-а, бе спряно за период от 3 години издаването на интернационалните трансферни документи за всички състезатели до навършването им на 21 година – в това число на тези, които попадат под изключително наблюдаване. А прехвърлянията на тези волейболисти щеше да става единствено след категорично позволение от УС на БФ по волейбол.
Волейболната ни федерация забрани на играчи под 21 години прехвърляния в чужбина Решението е било взето на съвещание на 11 юни
" Това беше една от точките в предизборната акция на екипа ми – изясни президентът Любо Ганев. – Радвам се, че я изпълнихме. Уважаваме правата на всички, които желаят да се развиват. Федерацията пледира младите да играят във допустимо най-хубави тимове. "

След днешната среща стана ясно, че България към този момент публично е претендент за домакинство на международното състезание по волейбол за младежи през 2021 година.

" За нас това е огромно предизвикателство и съм сигурен в триумфа ни. Пари от Министерството на спорта не се поставят. Затова се обръщам с зов към всички, които обичат младите - в този момент е моментът да се помогне. Тепърва предстоят диалози с сътрудниците ни, а чакаме да се причислят и нови. Вече сме в контакт със международната централа (ФИВБ), с цел да знаем каква помощ може да чакаме оттова. Нашата цел обаче е главно родни сътрудници да ни оказват помощ да създадем действителност един превъзходен план, с помощта на който за България ще се приказва по целия свят ", разяснява Ганев.

bTV приканва: останете си у дома!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР