На Великден, 19 април 2020, журналистът Милен Цветков почина вследствие

...
На Великден, 19 април 2020, журналистът Милен Цветков почина вследствие
Коментари Харесай

Само за денонощие над 127 000 лв. събраха за децата на Милен Цветков

На Великден, 19 април 2020, журналистът Милен Цветков умря в резултат на тежка злополука в София, породена от водач, карал под действието на опиати. Ден по-късно в уеб страницата за онлайн дарения " Платформата.бг " стартира дарителска кампания „ За децата на Милен “.
Първоначалната цел бе да се наберат 100 000 лв. и единствено за 24 часа даренията надвишиха сумата. Вълната на съпричастност след трагичната гибел на Милен Цветков към децата, които разчитат на него, бе толкоз огромна, че даже блокира системата на " Платформата.бг " – нещо, което се случва за първи път от основаването й преди близо пет години, оповестиха от благотворителната организация " BCause ". 
Започнала като акция на другари, до момента (11.00 часа на 22 април) идеята е получила поддръжка от 1852 души, а размерът на даренията е от 5 до 10 000 лв.. До момента дарената сума е 127 357 лева. Планирано е акцията да набира средства в границите на идващите два месеца – до 19 юни 2020 година.
Милен Цветков оставя две деца, едното на 8 години. Негови сътрудници публицисти и другари започват дарителска акция в поддръжка на децата му. Средствата се събират и ще се разпределят с административната поддръжка на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “.
Целта на акцията е да обезпечи средства на децата за тяхното обучение, грижа и поддръжка, която татко им при други условия би им обезпечил, е посочено в информацията на " Платформата.бг ".
Дарителската кампания „ За децата на Милен “ е проведена от другари и колеги-журналисти на Милен Цветков с административната поддръжка на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ (ФРГИ). Кампанията се провежда с авансово полученото единодушие на децата на Милен (в случая на малолетното му дете – Боян, единодушието е обещано от неговата майка). 
С набраните средства ще бъде основан Попечителски фонд, който ще ръководи разходването на средствата. Фондът ще бъде основан към Фондация „ Работилница за цивилен начинания “. За ръководството му ще се сътвори специфичен Съвет от най-малко 3 и най-много 9 индивида.
Членове на съвета ще бъдат публицисти и публични фигури, които са работили и познават добре Милен и/или неговото семейство. Дарените средства ще бъдат съхранявани в самостоятелна сметка, особено открита от ФРГИ за задачата, и с която ще може да се разпорежда единствено Попечителския съвет. 
Средствата ще бъдат разходвани за потребностите по развъждане, грижа и обучение на децата на Милен Цветков. Доколкото неговата щерка е към този момент на 24 години, Попечителският съвет ще взима решенията за поддръжката към нея, воден от отговорността ни към Милен и действителните й потребности. 
" Уважаваме правото на печал на най-близките! – пишат уредниците на акцията. - На по-късен стадий Попечителският съвет ще се срещне с децата и майката на сина му, с цел да разиска подобаващата поддръжка за всяко от тях. Разпределението на помощта ще става поетапно – година след година и съгласно съответните потребности. Решенията на Съвета на попечителите за разходване на средствата ще бъдат взимани с консенсус. За финансовите средства на фонда ще се води прецизна отчетност и надзор, съгласно настоящото законодателство. Ежегодно ще се разгласява информация за отпуснатите средства и задачите им. Участието в Попечителския Съвет е напълно на непринуден принцип и никой от членовете му няма да получава каквито и да е суми за работата си! Признателни сме и благодарим на всички, които към този момент подариха, тъй че в този тежък миг да дадем дружно малко повече сигурност и поддръжка за децата на Милен! "  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР