На вечерен прием по случай 74 години от основаването на

...
На вечерен прием по случай 74 години от основаването на
Коментари Харесай

Си държа реч за годишнината от основаването на модерен Китай вместо премиера, както е по традиция

На вечерен банкет по случай 74 години от основаването на модерната китайска страна президентът на Китай Си Цзинпин прикани нацията да " работи дружно в единение " в тирада, която нормално се произнася от премиера, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Откакто встъпи в служба на поста президент през март 2013 година, Си до момента два пъти бе произнасял речта на годишния банкет, който нормално се организира в навечерието на деня на нацията на 1 октомври. През всички останали години речта бе произнасяна от премиера.

За първи път Си произнесе речта през 2014 година на банкет за над 3000 посетители - доста повече от нормалните по това време 1200 посетители. През 2019 година Си още веднъж произнесе речта на приема, с който тогава бе маркирана 70-та годишнина от основаването на Китайската национална република.

" Бъдещето ни е ярко, само че пътят пред нас няма да бъде равен ", съобщи Си през вчерашния ден пред към 800 посетители, някои от които задгранични дипломати, в Пекин.

В началото на невиждания трети президентски мандат на Си през 2023 година вътрешнополитическият пейзаж в Китай се промени, да вземем за пример с необяснимото изгубване на двама министри от кабинета и висши военни командири, отбелязва Ройтерс.

 

Подобни промени по най-високите етажи на държавното управление на Китай провокираха спекулации измежду дипломати и учени по отношение на политически чистки, като възходящата непредсказуемост би могла да обърка упованията за образуването на китайската политика и да попречва взаимоотношението с задгранични държавни управления.

На вчерашния банкет Си сподели на гостите си, че Китай би трябвало да продължи да преодолява " трудностите ", а китайският министър председател Ли Цян слушаше деликатно, седнал на една от масите на банкета.

 

" Силата ни идва от единството и доверието е по-ценно от злато ", добави китайският президент.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР