Руските войски може да започнат нова широкомащабна офанзива в Украйна

...
Руските войски може да започнат нова широкомащабна офанзива в Украйна
Коментари Харесай

FT: С ударите по Харков Русия подготвя бойното поле преди голямото настъпление

Руските войски може да стартират нова широкомащабна атака в Украйна в края на май или юни.

Според Financial Times, който цитира думи на двама високопоставени чиновници на украинското разузнаване, руснаците нападат основни сектори от фронтовата линия, както и нанасят удари с ракети и дронове по Харков и други градове, с цел да приготвят бойното поле преди огромна настъпателна интервенция.

Източник от украинската войска съобщи пред BILD, че се опасява от офанзива против Харков от войски с бройка 20-40 хиляди души. Според него в този случай Украйна ще би трябвало да реши какво да пази - севера или изтока. Друг военнослужещ съобщи пред кореспонденти, че също счита за вероятен " поход “ на руснаците против Харков.

Според един от офицерите по време на пълномащабната война съветските войски са се научили дейно да употребяват силите си за настъпателни интервенции.

 

" В днешно време на фронта постоянно се пускат безчет бомби, не както преди – единствено в няколко незначителни хангара, а във всяка постройка, която държим “, съобщи военният, отбелязвайки, че без муниции и ракети за Противовъздушна отбрана не могат да създадат нещо по въпроса.

Сега Украйна построява километрични противотанкови заграждения - освен на юг, само че и по границите с Белгородска, Курска и Брянска област.

Инфо: " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР