На вчерашното заседание на НС Кирил Добрев е водел така

...
На вчерашното заседание на НС Кирил Добрев е водел така
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ, ДПС и Възраждане, които свалиха правителството, сега да поемат управлението

На вчерашното съвещание на Народно събрание Кирил Добрев е водел по този начин наречената вътрешна съпротива. " Не одобрявам техните оценки за справедливи, тъй като те не желаят смяна в Българска социалистическа партия, а реванш. Това е клиентелата в Българска социалистическа партия, от която се освободихме преди 5-6 години “, съобщи Нинова.

" Наистина в акцията Политическа партия взеха някои от нашите обществени послания. Онзи ден в конференция също афишират желанията си в Народното събрание като стратегия, която е идентична с нашата. Там има неща, за които се убеждавахме месеци наред, до момента в който бяхме дружно в държавното управление и те изрично не одобряваха. Сега ги виждам написани като парламентарни планове. Това значи, че може би са ги преосмислили. Например ние приказваме за таван на цените от април месец – на газ, парно, вода и ток. Месеци ни лиши да убеждаваме Политическа партия и Демократична България, че това е рационално и рано или късно ще стигнем до таван на цените. Те тогава бяха изрично срещу, тъй като не било пазарно, било остаряло “, уточни водачът на социалистите по отношение на това, че " Продължаваме промяната “ са си преписали тяхната стратегия.

Нинова добави още, че едвам, когато половин Европа е предходна на таван на цените – чак тогава тези неща се виждат написани в програмата на Политическа партия. " Друго, за което доста се борихме от Българска социалистическа партия в държавното управление и не успяхме да ги убедим е да има разбиране за енергийна беднотия и да има две цени – за небогати и за хора с по-големи благоприятни условия. Видях го в този момент написано в тяхната стратегия “, заключи тя и изрази неразбиране за какво Политическа партия са се отказали от безплатните медикаменти и учебници за деца.

Предлаганите от останалите партии обществени ограничения Нинова дефинира като реакция на леви, десни и центристи болести рецесията. Според нея това е ситуационна реакция на тези партии, с цел да си спасят рейтингите. " Докато при Българската социалистическа партия това е същността й. Това е схващане, политика и идеология, която е заложена в самото ни битие и отстоявана доста години наред. Ако се върнем тук в България години обратно ще се види какво правеше Българска социалистическа партия в Народното събрание “, разясни тя и добави, че левицата ще продължи с тези оферти и след рецесията, когато мнозина от сегашните партии към този момент ще са се отказали от тях.

" Категорично срещу сме изпращането на военна помощ за Украйна. Въпреки че в акцията поради една компроматна война проведена от служебния кабинет и на мен персонално ми се лепна, че сме изнасяли оръжие за Украйна, което е безспорна неистина. Благодарение на това, че бяхме в това държавно управление, не се изнесе оръжие за Украйна. Защото украинският министър беше в Народното събрание и чакаше. Ние спряхме това. Искаме по-скоро да свърши войната. Захранването, на която и да е от двете страни с спомагателни запаси и оръжия, продължава войната. Ние желаеме мир, разговор, дипломация. И считаме, че изпращане от държавното управление с решение на Народното събрание на оръжия в Украйна значи замесване във войната. Ние показваме позицията на хората, които са ни избрали. В това е смисълът на партията. Многократно сме изразявали тази позиция, хората са ни избрали и поради нея, и ще се съобразим с тях “, безапелационна бе Корнелия Нинова за позицията на социалистите, които са твърдо срещу въвличането на България в спора сред Русия и Украйна.

" Нашият Национален съвет през вчерашния ден взе доста изрично решение. Няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане “. Ако се даде мандат на другите сътрудници и ни поканят - ще отидем на диалози. Но дали от това ще излезе държавно управление и коалиция, занапред не можем да кажем. ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане “ да създадат държавно управление. Това е отговорност. Първа мощ са. Те смъкнаха работещо държавно управление и то такова, което се справяше добре в тежките рецесии, които минахме при започване на годината. В средата на тази година се потвърди, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “ са дружно, когато се сплотиха с общи причини за събаряне на нашия кабинет. Имаше избор на съмнение, причините им бяха общи и смъкнаха държавното управление. Значи да намерят в този момент общ излаз от обстановката “, изясни тя за настоящата политическа конюнктура.

Според нея всички би трябвало да положат старания за постоянно държавно управление и работещ парламент. " Чака ни приемането на бюджет за 2023 година и решение на проблемите с приходи, таван на цени, инфлация, беднотия. Всичко това би трябвало да се реши през работещ парламент. Даваме си сметка какъв брой е отговорно това и дано партиите, които смъкнаха предходното ръководство да поемат в този момент тази отговорност. Те във вота на съмнение и в цялата акция твърдяха, че нашето държавно управление не се е справило добре, че нашето държавно управление е провокирали финансови проблеми, икономическа рецесия. Сега е техен ред “, добави тя за целите пред страната ни и значимостта за основаване на постоянен кабинет.

Лидерът на Българската социалистическа партия съобщи, че е належащо да има успокоение и разсъдък. Тя посочи, че са нужни диалози отвън ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане “, както и да се сформира постоянно държавно управление. " Става въпрос за кардинални и ценностни разлики. Не може този модел, който 12 години ограбва България с по 10 милиарда лв. и внезапно всичко това да бъде забравено. Обръчите от компании, нагласените публични поръчки и всичко това да бъде забравено и да кажем, че вървим напред. Корупцията е в основата на бедността “, уточни Нинова.

" Думите на Борисов водачите да отстъпим безусловно ги разбрах, въпреки че той непрекъснато си сменяше позицията. В рамките на 24 часа първо сподели водачите да правят отстъпка, а след това сподели всички водачи да са вътре в държавното управление и да са министри. Не знам какво му е в главата на този човек с изключение на очевидното предпочитание да си избави кожата “, сподели тя по повод думите на Борисов за договаряния и държавно управление.

Корнелия Нинова съобщи, че служебното държавно управление е било част от тези, които са свалили постоянния кабинет. Тя изясни, че е бил прибавен доста тежък реваншизъм към трите партии от предходното ръководство, само че най-много към Българска социалистическа партия. " Сложни са връзки ни с президента. Освен това ние сме срещу решението на президента Радев да се закупят още 10 самолета “Грипен “, както и срещу решението на служебния кабинет, който утвърди капиталов план за нови 8 F-16. Това са непотребни разноски в този миг на рецесии. Да, армията би трябвало да се модернизира. Но сега тези пари трябват за всеки дом, за дребен и междинен бизнес, за самоосигуряващи се млади, за служащи, за междинна класа – за всички, които имат потребност от помощ в рецесията. Това са пари, дадени просто напразно в този миг, когато България и фамилиите имат потребност от тях “, приключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР