На вчерашното представяне на новия автомобил на Ферари за сезон

...
На вчерашното представяне на новия автомобил на Ферари за сезон
Коментари Харесай

В Италия: Биното вече е получил оферта от Ауди

На вчерашното показване на новия автомобил на Ферари за сезон 2023 във Формула 1 новият началник на отбора Фредерик Васьор призна, че неговият принос в основаването на колата е извънредно непретенциозен. И добави, че се гордее с работата, която е свършена по SF-23 досега. На церемонията в Маранело през вчерашния ден никой не загатна името на някогашния началник на Скудерията Матиа Биното, само че казаното от Васьор се отнасяше напълно и за предшественика му.

Последният автомобил, основан напълно под управлението на Биното беше F1-75 от предходната година, който се оказа доста бърз в квалификациите - 11 полпозишъна, само че имаше проблеми с работата с гумите в надпреварите и също по този начин не беше задоволително механически благонадежден. Биното работи до последно в Маранело и макар, че оставката му беше призната в края на ноември, той остана на работа до началото на коледните празници.

Според италианската преса, от Ферари са платили авансово на Биното цялата му заплата за 2023 година, с цел да не може той да стартира работа във Формула 1, ФИА или Либърти Медия.
 Бивш началник във Ферари: Биното беше жертван, откакто се скара с Леклер Бивш началник във Ферари: Биното беше жертван, откакто се скара с Леклер
Но авторитетният италиански публицист Лео Турини разяснява през вчерашния ден, че съгласно неговите източници, Биното към този момент е получил оферта да оглави отбора на Ауди.
 Ферари заплаща на Биното да не работи една година Ферари заплаща на Биното да не работи една година
“Уверен съм, че Биното ще се върне във Формула 1, откакто изтече периода, в който той не може да работи в шампионата - изясни Турини в подраста Pit Talk. - Убеден съм, че той към този момент е получил предложение да оглави отбора на Ауди, когато германците влязат във Формула 1. ”
 Бивш водач: Ферари трябваше от дълго време да уволни Биното Бивш водач: Ферари трябваше от дълго време да уволни Биното
Новият началник на Ферари Фредерик Васьор пристигна тъкмо от Заубер, който за 2026 година ще се трансформира в заводския тим на Ауди във Формула 1. Сега там властта пое Андреас Зайдъл, който пристигна от Макларън, само че Андреас стана основен изпълнителен шеф на компанията Заубер, а Алесандро Клуни Брави пое ролята на “представител на тима ”, без обаче да извършва всички функционалности на отбор началник. И на процедура постът началник на тима остава свободен.
 Ферари с най-зрелищното показване до момента Ферари с най-зрелищното показване до момента
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР