На възможността Украйна да стане равноправен член на Европейския съюз

...
На възможността Украйна да стане равноправен член на Европейския съюз
Коментари Харесай

Лавров: ЕС тръгва по стъпките на НАТО, а това не е добре

На опцията Украйна да стане пълноправен член на Европейския съюз Москва към този момент не гледа като на безопасен акт. След събитията от последните месеци, Русия е трансформирала мнението си по този въпрос, стана ясно от думите на външния министър, съгласно който " Европейски Съюз се е трансформирал в нападателен и враждебен състезател ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5252
,,Русия към този момент има съществени подозрения по отношение на участието на Украйна в Общността``, уточни Лавров по време на конференция в Душанбе, Таджикистан.

Безобидността на това предпочитание поражда съществени подозрения, като се има поради, че Европейският съюз от градивна икономическа платформа, въз основата на която е основан, се трансформира в нападателен и враждебен състезател, който демонстрира своите упоритости надалеч оттатък европейския континент, добави Лавров, представен от La Vanguardia.

Първият посланик на Русия напомни думите на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен по време на визитата ѝ в Япония, където Лайен увери, че Европейски Съюз би трябвало да играе основна роля в обезпечаването на сигурността в Индо-тихоокеанския район.

Според Лавров с това изявление може да се заключи, че " Европейски Съюз се слива с НАТО и потегля по неговите стъпки ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР