На управляващите започва да им харесва да са заедно. Започват

...
На управляващите започва да им харесва да са заедно. Започват
Коментари Харесай

Политолог: Може десетима министри да бъдат сменени при ротацията

„ На ръководещите стартира да им харесва да са дружно. Започват да приказват за съдружно съглашение и да привикват с този пазарлък. Ако не се „ спънат ” при ротацията или на евроизборите, може да им се усмихне шансът и да не се „ спънат ” години наред ”. Това съобщи политологът Първан Симеонов.

Той загатна, че с сътрудниците му са калкулирали, че към десетима министри са упоменати като вид да бъдат заменени след ротацията. „ Най-големият проблем на тази власт е да не предозира въздействието си, да вземем за пример, чисто партийни номинации за Конституционния съд. Кандидатурата на ПП-ДБ явно е по-скоро експертна. Тази на ГЕРБ е чисто партийна. Такава ми наподобява и на „ Възраждане ”. Това няма да се прочете добре от гласоподавателите ”, съобщи той.

Според него няма да се одобри добре кандидатурата на ген. Атанас Атанасов – водачът на една от най-малките обединения да застане отпред на Народното събрание. „ Не бива да се прекалява. Те надценяват своята известност ”, сподели политологът за обсъжданите промени след рокадата през март.

„ Ефектът ще бъде противоположен. В такива символни борби не надвиват по-разсъдливите, а тези, които са повече. В България проруски настроените уверено надвиват над най-крайните евроатлантици. Ние сме се делили на русофили, русофоби век и нещо, намерили сме формула за баланс. Казано по-ясно – путинофобите в България, с някои свои прекалявания, по-скоро вкарват Путин в кошарата ”, изясни политологът в ефира на Нова Нюз.

Той чака, че Движение за права и свободи ще намерят салдото сред забележимата и значимата власт. „ Най-важното при ГЕРБ и при Движение за права и свободи е да не изпъкват доста, тъй като ПП-ДБ изпъкват и те обират негативите. Голямата драма е на ценностно равнище. Хората се опасяват да кажат по какъв начин са дали своят вот. Дали не прекосяваме от политическа рецесия към рецесия на представителството, към незаинтересованост, към възпиране от присъединяване. Ако в подобен миг поискаш повече власт, можеш единствено да загубиш ”, изясни Симеонов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР