На Учебния полигон Ново село започна съвместната българо-американска подготовка, която

...
На Учебния полигон Ново село започна съвместната българо-американска подготовка, която
Коментари Харесай

Започнаха нови българо-американски военни учения в Ново село, ще продължат до 30 юни

На Учебния полигон " Ново село " стартира взаимната българо-американска подготовка, която ще продължи до 30 юни 2022 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата /МО/. В нея ще вземат участие сили и средства от МО, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.
Още по темата
Във връзка с провеждането на подготовката през тази седмица се прави предислоциране на военнослужещи с нужната екипировка, щатно въоръжение и бойни муниции от Въоръжените сили на Съединени американски щати, както и на бойни машини на пехотата M2A3 " Брадли ", танкове М1А2 " Абрамс ", вертолети, транспортна, спомагателна и ремонтна техника.

В рамките на взаимната подготовка ще бъдат провеждани стрелби на полигона " Ново село " и подготвителни полети на военните хеликоптери. Съвместната подготовка е в границите на плануваните през 2021 година взаимни учения на Българската войска в страната и чужбина, които ще се проведат през тази година, допълват от МО.

През юли маналата година чиновник на Военна полиция се самоуби на полигона " Ново село ", къде се организираше обучение. Тялото на старши лейтенант Тодор Манчев бе намерено в стаята му на полигона. При огледа е открито, че военният служител на реда се е прострелял.

Манчев бе един от осъдените след учението на 11 май, когато въоръжени американски военни нахлуха в завод в Чешнегирово. Военният служител на реда е бил част от логистиката на учението " Суифт Респонс ". Впоследствие наказването му бе анулирано.

Собственикът на цеха Марин Димитров сподели, че след случая е получил единствено устно опрощение от МО и по-късно настъпило цялостно безмълвие. " Нито споделят върви ли разследване по този случай, нито нищо ", сподели Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР