На тях (б.ред.:ПП-ДБ) няма да им е лесно да кажат

...
На тях (б.ред.:ПП-ДБ) няма да им е лесно да кажат
Коментари Харесай

Димитър Ганев за ПП-ДБ: Няма да им е лесно да кажат защо няма да подкрепят Мария Габриел

На тях (б.ред.:ПП-ДБ) няма да им е елементарно да кажат за какво няма да поддържат Мария Габриел, такава позиция отбрани политологът Димитър Ганев във връзка номинацията на ГЕРБ за министър председател и декларирания отвод от ПП-ДБ да поддържат държавно управление с първия мандат.

" Не виждам настройка, друга от поддръжка на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, за кабинет на ГЕРБ. Самата номинация на Мария Габриел е и следващ жест в посока на това политическо пространство – това е политик с европейска биография, който като виждане, ценностна система съответствува с това политическо семейство ", акцентира Ганев.

По думите му, не са изчерпани възможностите за кабинет сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: " Единственият вид за кабинет с втория мандат и поддръжка на ГЕРБ е, в случай че Петков и Василев създадат компромис за експертен кабинет с ясна стратегия ", сподели той пред NOVA, допълвайки: " Експертите да са посочени от двете огромни партии и министър председателят да е равноотдалечен от тях. За мен това е единственият късмет за сформиране на кабинет с втория мандат ", добави още политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР