На туризма и СПА туризма в България се гледа като

...
На туризма и СПА туризма в България се гледа като
Коментари Харесай

На България се гледа като на много евтина дестинация

На туризма и СПА туризма в България се гледа като на доста евтина дестинация, сподели в изявление за БНР Тиери Дюбоа, ръководител на Европейската СПА асоциация (ESPA). Вследствие на това туристите, които идват в страната ни са с „ по-ниски финансови благоприятни условия “, споделя специалистът.

Въпреки това той е на мнение, че обстановката в бранша и по-специално в СПА туризма се усъвършенства.

Това е към този момент петото ми посещаване в България от 2016 година насам, персоналните ми усещания са, че има доста нови красиви хотели с 4, а някои даже с 5 звезди, които разполагат с доста съвременно съоръжение и уреди и би трябвало да насочат напъните си към привличане на по-платежоспособни туристи “.

На въпрос по какъв начин може да променим имиджа на страната си, Дюбоа дава отговор, че би трябвало да се работи по едно и също време във всички сфери.

Всичко би трябвало да се вземе под внимание – както хотелите, оборудванията, оборудването, обслужването, по този начин и инфраструктурата, транспортните коридори и средства - без значение дали става дума за пътища или самолетни полети. Всичко би трябвало да се развива по едно и също време, тъй като това е една пакетна услуга, част от едно цяло “.
Възстановяване на СПА туризма
Прогнозите на специалиста са възобновяване на СПА туризма в Европа да настъпи до 3-4 години. Сред аргументите за това са и високите равнища на инфлация след пандемичния спад и резултатите върху бранша от войната в Украйна, а в този момент и в Близкия изток.

Прогнозата за 2023 година е, че спадът ще е 15% по отношение на 2019 година " През 2020 година имахме 60% спад на бранша по отношение на миналата. През 2021 година спадът е 43%, а през 2022 година той е 24% ", разяснява експертът.

По думите му възобновяване както на локалния, по този начин и на интернационалния пазар е доста постепенно. „ Точно когато стартира оживление през 2022 година, Русия разгласи война на Украйна, което докара както до внезапно повишение цените на силата, по този начин и до растеж на инфлацията. Повишиха се експлоатационните разноски и това се отрази на финансовите резултати, които към този момент бяха влошени от пандемията “.

От друга страна пандемията е трансформирала метода ни живот и хората, посочи Дюбоа. „ Хората към този момент отдават по-голямо значение на здравния и на спа туризма. Те се грижат по-добре за себе си “, счита той.

Пандемията засегна доста хора както на психическо равнище, по този начин и на физическо и тези последици би трябвало да бъдат лекувани. Балнеолечението е идеално да поеме грижите за хората, които нямат потребност от болничен престой. Във от ден на ден европейски страни - балнео курортните благодарение на техните експерти сформират стратегии, които да обзет грижите за хората, наранени от Коронавирус “, уточни той.

Според него европейските спа дестинации би трябвало да се развиват в две насоки. „ От една страна би трябвало да има по-добро покритие от страна на здравните каси на обособените страни във връзка с балнеолечението. Но също по този начин, не по-малко значимо е да развием предварителната защита, с цел да може популацията на Европа да остарява по-дълго и в положително здраве и да не страда от разнообразни увреждания или болести “, сподели Тиери Дюбоа
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР