На третия ден от лунната мисия на кораба Орион НАСА

...
На третия ден от лунната мисия на кораба Орион НАСА
Коментари Харесай

На третия ден от лунната мисия на кораба Орион НАСА обяви: Резултатите надминаха очакванията

На третия ден от лунната задача на кораба " Орион " НАСА разгласи, че резултатите са надминали упованията, заяви Агенция Франс Прес. Тази нова капсула би трябвало да води астронавти към Луната в идващите години.

 

Настоящият тестов полет без екипаж на борда служи за удостоверение на сигурността на транспортното средство. 

" Днес се срещнахме, с цел да прегледаме данните от полета на " Орион ". Те надминават упованията ни ", сподели на конференция в петък Майк Сарафин, началник на задачата " Артемис ". 

 

Четирите слънчеви панела на " Орион " са с дължина към 4 м. Те са ситуирани вярно и обезпечават повече сила от предстоящото. 

 

Сега галактическият транспортен съд се намира на към 320 км от Земята и се приготвя да извърши първият от четирите съществени тласъка, употребявайки моторите си. Тази маневра ще се организира в ранните часове на 21 ноември. Така " Орион " ще се приближи на разстояние 100 км от лунната повърхнина. След това корабът ще употребява силата на гравитацията. Тъй като това ще се случи от страната на Луната, която не е забележима от Земята, предстоящо е НАСА да загуби връзка с кораба за към 35 минути.

 

Ще преминем над някои от местата, където са кацали корабите от задачата " Аполо ", сподели Джеф Радиган, шеф на полета. По-късно ще бъде пуснат видеозапис от прелитането.

 

Четири дни по-късно втори подтик на моторите ще разположи " Орион " в далечна орбита към Луната. Корабът ще измине 64 000 км зад Луната, което е връх за обитаема капсула.

 

След това ще стартира връщането към Земята с кацане в Тихия океан, планувано за 11 декември. Това прави малко повече от 25 дни полет в космоса.

 

От триумфа на тази задача зависи бъдещето на " Артемис 2 ", която ще води астронавти до Луната без кацане на повърхността. След това е ред на " Артемис 3 ", която ще означи завръщането на хората на лунната повърхнина. 

Тези задачи би трябвало да се проведат през 2024 година и 2025 година

 

Майк Сарафин сподели, че от 10-те научни спътника, намиращи се на борда на капсулата, половината са имали механически или информационни проблеми. Тези научни опити се организират настрана и нямат отражение върху главната задача. 

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР