На този тур имахме няколко сигнала за неподготвени секционни комисии,

...
На този тур имахме няколко сигнала за неподготвени секционни комисии,
Коментари Харесай

Рекорд на вота! Гласът удари 300 лева, ето къде

На този тур имахме няколко сигнала за неподготвени секционни комисии, които не слагали печати върху машинната бюлетина. По наше мнение това не е огромен проблем. Ако в действителност се окаже, че е огромен проблем, тези бюлетини ще бъдат сметнати за годни поради високия публичен интерес. Така Никола Тулечки, наблюдаващ от организацията „ Обединение за почтени избори “ (ОЧИ), разяснява по БНР проблемите при втория тур на локалните избори.

Проблемните машини са малко, а тематиката се преекспонира по-скоро по осведомителни аргументи, в сравнение с да е действителност. Наблюдава се ниска интензивност в зоните с по-голяма централизация на рискови секции. По-голяма интензивност чакахме в Сливен и Самоков.

Министерство на вътрешните работи сподели по-голяма интензивност по отношение на минали избори. Арестуваха се крайните търговци и нямаше кой знае какви последици.

Реклама

Но цената на вота нарастна много: Имахме сигнали за цифри от вида на 200 лева в Родопите, за 300 лева се говореше в един миг. Доста е поскъпнало.

Когато излязат данните на ЦИК, ние ще създадем разбор. Има обособени места, които следим като по-интересни. Ще излезем с разбор на аномалиите.

Има учредения за рецензии към организацията на тези избори поради цирка и дейното мероприятие, което се случи предишния петък и компрометира вота на първия тур, който е най-съществен за локалните избори. Има общини, където невалидните бюлетини са повече от 10 пъти общинската изборна квота. Това беше предотвратимо. ЦИК беше съизвършител в това интензивно мероприятие, счита Тулечки.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР