На този етап от развитието на пандемията от Covid-19 не

...
На този етап от развитието на пандемията от Covid-19 не
Коментари Харесай

Каракачанов: Засега полева болница на България не й е необходима


На този стадий от развиването на пандемията от Covid-19 не се постанова да бъде разполагана полева военна болница. Това съобщи в Националния боен университет във Велико Търново вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов , представен от БНР. 

По рекомендация на основния доктор на въоръжените сили и шеф на Военномедицинска академия генерал-майор Венцислав Мутафчийски всички курсанти са сложени под карантина, с цел да бъде непокътнато здравето им.

Военните се включват с даряване на кръвна плазма, а към 40 военнослужещи са санитари в петте военни лечебни заведения.

Полева военна болница за Covid-19 не стои на дневен ред, уточни Красимир Каракачанов

„ Ние ще я открием елементарно тази болница. Въпросът е личният състав, който ще я обслужва. Към момента мисля, че към момента лечебните заведения си правят работата “. 

Каракачанов акцентира, че изцяло приема ограничаващите ограничения , които се вкарват до 21 декември и би подкрепил както по-затегнати ограничения , по този начин и по-облекчен режим, в случай че бъдат предложени от медицинските специалисти:  

„ Политиците постоянно малко или доста се изкушават предвид на избори, на национална обич и така нататък, един предлага по-строги, различен предлага по-меки, трети предлага никакви ограничения. Тук не става въпрос за предизборна акция, става въпрос за живота и здравето на българите “.  

Военният министър съобщи, че не се постанова отсрочване на някои от плановете за рационализация на армията, макар че 70 милиона лв. от бюджета за защита са пренасочени в битката с Covid-19.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР