На този ден през 1999-а година фенът на Цървена звезда

...
На този ден през 1999-а година фенът на Цървена звезда
Коментари Харесай

Аларма за ЦСКА - Левски, на този ден Звезда губи свой фен, обстрелян с ракета от Партизан

На този ден през 1999-а година фенът на Цървена звезда Александър Радович беше погубен, откакто почитатели на Партизан изстреляха сигнална ракета от южната естрада на стадиона си, която уцели 17-годишния юноша от Опово в гостуващата естрада.

Тогава се игра 113-ото постоянно дерби на Събрия, а „ гробарите “ стигнаха до триумфа с 2:0 след попадения на някогашния треньор на ЦСКА – Саша Илич и Матея Кежман. Въпреки това, успеха беше помрачена от огромната покруса на стадион ЮНА.



Феновете на Партизан изстреляха голям брой ракети към трибуната с посетители и за жалост една се озова в гърдите на тогава 17-годишния Радович.

Той се свлича на земята, а когато колата за спешна помощ идва пред трибуната, той към този момент беше мъртъв, въпреки да имаше спекулации, че е умрял на улицата пред стадиона. Виновните за изстрелването от Партизан получиха присъди от 8 до 23 месеца затвор, а шефът на стадиона на Партизан е бил уволнен, откакто е знаел за внасянето на множеството импортирани ракети на оборудването.

Известен факт е, че през последните издания на родното дерби сред ЦСКА и Левски, то почитателите на двата тима постоянно се обстрелват с ракетите, само че за голям шанс няма тежко ранени към този миг. Отборите пък получават люти санкции от ДК към футболния съюз у нас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР