На територията на цяла Франция се въвежда ограничение на правото

...
На територията на цяла Франция се въвежда ограничение на правото
Коментари Харесай

Ето какви мерки въвежда Франция от събота

На територията на цяла Франция се вкарва ограничаване на правото на напредване на жителите на повече от 10 километра от местоживеенето им, което се потвърждава с уверение за адресна регистрация, оповестиха от Министерство на външните работи.

Мярката влиза в действие от 3 април 2021 година и ще се ползва до 1 май. За напредване на разстояние повече от 10 километра от вкъщи е нужна препоръка за напредване по изключение, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция. Пътуванията сред областите в цялата страна се не разрешават след 5 април, с изключение на по неотложни императивни персонални и професионални аргументи, които се удостоверяват с препоръка, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

Припомняме, че Франция даде статут на изключение от настоящите на територията на страната общонационални и районни ограничаващи ограничения за българските жители, решили да упражнят конституционното си право на глас в изборите за Народно заседание, които ще се проведат във Франция на 4 април 2021 година Българските жители следва да попълнят Атестация за напредване по изключение сред 6 ч. и 19 ч. (Attestation de déplacement dérogatoire dans les départements soumis à des " mesures renforcées " entre 6h et 19h), както и да разпечатат и да носят със себе си копие на френската вербална нота № 2021-0144818/PRO/PIDC, документ за идентичност или уверение за адресна регистрация. Необходимите документи са оповестени на страницата на посолството ни в Париж.

Засилените санитарни ограничения, които до момента бяха в действие в 19 департамента във Франция, влизат в действие на цялата територия на страната. Те включват още прецизен надзор и даже възбрана на събиранията на огромни групи от жители, началото на вечерния час е в 19:00 ч. и продължава до 6:00 часа. Ще бъдат отворени само комерсиалните обекти, които продават артикули и оферират услуги от първа нужда, както и книжарниците, музикалните магазини, магазини вид „ Направи си самичък “, цветарските магазини, фризьорските салони и други Барове, кафенета, заведения за хранене, както и културните институции - музеи, кина, театри, изложбени зали, остават затворени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР