На територията на община Радомир са засегнати селата Негованци, Беланица,

...
На територията на община Радомир са засегнати селата Негованци, Беланица,
Коментари Харесай

4 семейства и 30 селскостопански животни са евакуирани в няколко радомирски села

На територията на община Радомир са наранени селата Негованци, Беланица, Кленовик и Извор. Евакуирани са 4 фамилии и 30 селскостопански животни. Наводнени са дворовете и мазетата, като тук-там в по-ниските региони при къщите водата доближава до 1 метър от равнището на дворното пространство. На място е кметът на общината и на екипите по одводняване. Ирена Соколова е в непрекъсната връзка с Националния щаб и основен комисар Николай Николов и също следят обстановката в Радомир. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация – Перник след изобилните превалявания през миналото денонощие.

Основният водизточник на Перник бент. „ Студена “ е със свободен размер 13 736 000 л. на куб. м, наличният размер в язовира е 11 464 000 л на куб.м. Средният приток за последните 24 часа е 10 842 л/с. Средната стойност на падналите превалявания на територията на язовир „ Студена “ е 60 л в секунда.

По подадени данни от регионалния и общинските дежурни по сигурност, има регистрирани сигнали за изключителни обстановки на територията на общините Перник и Радомир. Останалите общини са подали безапелационна информация, че няма излизане на вода от речните корита.

В община Перник има подадени сигнали за завиряване и неспособност за оттичане на водата на ул. „ Рашо Димитров “. Екип на РД ПБЗН ще отводни региона, след което ще бъдат почистени шахтите, с цел да се обезпечи естественото им действие.

Областният шеф предизвестява водачите на моторни транспортни средства, движещи се на скоростната автомагистрала в региона към Централната автогара на гр. Перник, да се движат с нараснало внимание и ниска скорост. Причината за това е завиряване от стичащите се води на ул. „ Софийско шосе “.

В региона на кв. „ Бела вода “ има записано излизане на р. Струма от речното, корито заради което са заляти аграрни земи. На място незабавно е изпратена техника, която да обезпечи дренирането на терена.
На територията на общината няма данни за потърпевши хора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР