На територията на Албания днес бяха идентифицирани пет пожара в

...
На територията на Албания днес бяха идентифицирани пет пожара в
Коментари Харесай

Пет пожара горят на територията на Албания

На територията на Албания през днешния ден бяха разпознати пет пожара в изискванията на продължаващата от дни гореща вълна, съобщи за Българска телеграфна агенция албанската организация АТА.

За гасенето на пожарите са ангажирани 144 военнослужещи от въоръжените сили, 13 автомобила, 3 противопожарни коли и хеликоптер " Кугър ", съобщи Българска телеграфна агенция.

По мотив обстановката с пожарите в страната през днешния ден министърът на защитата на Албания Нико Пелеши сподели, че се работи „ интензивно, с цел да държат под надзор огнищата в селата Пещан Плик, Крапс, Крешпан, административна единица Фракул.

Намесата на хеликоптера е пожелан в боровата гора в село Гьоргоз, защото напъните от земята са невъзможни. Междувременно се вършат и старания за потушаване на пламъците в село Хекал, община Малакастра ", сподели той.

Пелеши сподели, че продължава и интервенцията за ограничение на огнищата в региона на Вльора.

„ Продължава работата на терен за уединяване на огнищата на пожара в село Буз в региона на Мемалай. Затруднено е гасенето на пожара в село Скреван, община Димал, където сега има единствено дим. Ситуацията е под надзор и пожарът върви към цялостна изолираност в планината Галица, административна единица Щичен, община Кукъс ”, сподели Пелеши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР