На тази дата Франция си спомня за жертвите на терористичните

...
На тази дата Франция си спомня за жертвите на терористичните
Коментари Харесай

Франция си спомня за жертвите на атентатите в Париж преди 4 г.

На тази дата Франция си спомня за жертвите на терористичните набези , осъществени на тази дата преди четири години в Париж, предадоха Франс прес и " Фигаро ".

На 13 ноември 2015 година група от тежковъоръжени мъже нападнаха разнообразни места във френската столица и убиха 130 души, а ранени бяха над 350 души. Най-много бяха жертвите (90 души) в концертната зала " Батаклан ", където нападателите държаха заложници в продължение на няколко часа. Отговорност за нападенията пое " Ислямска страна ".
 
Live: France commemorates fourth anniversary of Paris attacks
— FRANCE 24 (@FRANCE24)

На възпоменателните церемонии през днешния ден в Париж участват кметицата Ан Идалго и вътрешният министър Кристоф Кастанер. Те ще се преклонят пред възпоменателните плочи за жертвите, сложени през 2016 година на местата на атентатите.

Във вторник общинският съвет на Париж гласоподава основаването на " Градина на загатна " в памет на жертвите. Мястото, на което ще бъде тя, следва да бъде решено.

По мотив годишнината от нападенията в. " Фигаро " напомня, че следствието на атентатите изцяло е завършило и че са събрани 460 тома материали.-->
Процесът се обрисува да стартира при започване на 2021 година, в случай че не зародят процедурни проблеми. Смята се, че делото ще продължи сред 4 и 6 месеца. По него са конституирани 2000 цивилен страни. Очаква се на делото да участват 300 юристи.

Вестникът напомня, че делото за друго терористично нахлуване - това против редакцията на сатиричния седмичник " Шарли ебдо " ще стартира на 4 май следващата година .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР