На тържествена церемония Медицинският факултет на Тракийски университет – Стара

...
На тържествена церемония Медицинският факултет на Тракийски университет – Стара
Коментари Харесай

Медицинският факултет на Тракийски университет – Стара Загора дипломира 217 абсолвенти

На тържествена гала Медицинският факултет на Тракийски университет – Стара Загора дипломира 217 абитуриенти.

От тях 93-ма лекари, измежду които 62-ма българи и 31 задгранични студенти. Средният триумф на випуска е доста добър 4,80, а отличниците са 10.

Дипломи получиха 24 медицински сестри, 13 акушерки, 17 бакалаври в компетентност „ Медицинска рехабилитация и ерготерапия “, 23 бакалаври компетентност „ Социални действия “, 8 в „ Управление на здравните грижи “, 7 в „ Здравен мениджмънт “ и общо 32-ма в магистърските специалности „ Управление на здравните грижи “ и „ Здравен мениджмънт “.

Ректорът на Тракийски университет доцент доктор Добри Ярков поздрави дипломантите и им благодари още един път за доброволния труд, който поставиха в битката с пандемията от COVID-19: „ Поздравявам Ви, че сте избрали най-благородните специалности – да помагате на хората! Пожелавам Ви постоянно да бъдете на страната на положителното и истината. Останете в България, работете тук и тук създайте фамилии, тук си купете жилища и създайте тук Вашата кариера – това ще бъде най-хубавото за България, останете в родината! Ако желаете да се занимавате с просвета и преподаване, Тракийският университет отваря необятно вратите си за Вас. Вас са Ви обучавали професори и доценти, които са освен с национално, само че и със международно значение и компетентност. Затова нямам подозрение, че Вие ще се развиете като положителни експерти. Никога не късайте връзката с университета. Желая Ви от сърце попътен вятър, здраве и положително кариерно развиване. “

С бурни и продължителни овации, със сълзи и усмивки на лицата си, извънредно топло и другарски абитуриентите приветстваха своя декан доцент доктор Юлиан Ананиев за академично слово. От своя страна той реши да ги изпрати с къса алегория, в която всеки може да откри парченце от себе си, само че главната поука от нея бе младежите да бъдат признателни на родителите си за дългогодишната поддръжка в своето следване и да оценят високо старанието и обичта на най-близките си хора. След края на красивата история доцент Ананиев се обърна към препълнената от родители зала и им благодари и от свое име за поддръжката. Той приветства абитуриентите: „ Млади другари, скъпи сътрудници, искам Ви най-ценното във Вашите специалности – бъдете най-много непримирими, бъдете смисълът на всяко ваше деяние и в никакъв случай не изневерявайте на истината. Борете се за всеки един човешки мирис, за всяка искра вяра, за всяка една протегната ръка. Бъдете хора! На добър час! “.

Новодипломираните лекари поставиха тържествено Хипократовата клетва.

Всички останали медицински лица също се заклеха в добросъвестно осъществяване на служебния дълг към човешкия живот.

На събитието участваха ректорско, декански и управителен управления, посетители от други медицински университети, ръководители на разнообразни здравни институции и сдружения, медии, близки и родители на абитуриентите.

Всички 53-ма отличници от випуска получиха грамоти и дарове за старанието си през годините.

А след приемането на всички дипломи, 217 университетски шапки излетяха към небето, с цел да слагат началото на кариерата на младежите, избрали хуманността за специалност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР