На тържествена церемония днес зам.- главният секретар на МВР главен

...
На тържествена церемония днес зам.- главният секретар на МВР главен
Коментари Харесай

25 полицаи в новия участък в Розино

На тържествена гала през днешния ден зам.- основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Димитър Кангалджиев, шефът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Георги Чергов и кметът на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов прерязаха лентата на новооткрития сектор на РУ-Карлово в село Розино.

Откриването на постройката на полицейския сектор е следващ образец за положително взаимоотношение сред локалните институции, Министерство на вътрешните работи и държавната власт.

С обезпеченото непрекъснато полицейско наличие в района, реализираме освен по-голямо чувство за сигурност у хората, само че и оптимално съкращаване на времето за реакция на техните сигнали, уточни гл. комисар Кангалджиев.

Той изрази общата позиция на управлението на Министерство на вътрешните работи, че чиновниците ще работят с доста повече упоритост и мотивация, когато имат основани нужните условия за това.

Новият сектор се обитава на втория етаж на напълно реновираната постройка на здравната работа, която се намира на източния вход на село Розино.

Разполага със независим вход, а работните пространства – изцяло обзаведени и климатизирани, са доста по-удобни от откритата през 2019 година полицейска приемна наоколо.

В сектора ще работят 25 служители на реда – шеф на сектора, 2-ма чиновници по направление престъпна полиция, 8 – по направление на териториална полиция и 14 – по направление на защита на публичния ред.

На щата на подразделението се водят 3 патрулни автомобила и мотоциклет, с което се обезпечава опцията за денонощен патрул на територията на обслужваните осем обитаеми места – град Клисура и селата Розино, Слатина, Столетово, Христо Даново, Кърнаре, Певците и Иганово.

Средствата за ремонта – над 137 хиляди лв., са отпуснати от бюджета на Община Карлово с решение на Общински съвет. Проектът е в границите на общите трайни ограничения за повишение на публичния ред и сигурност и гарантиране спокойствието на жителите в района.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР