На Световното първенство останаха само 8 отбора, но ние продължаваме

...
На Световното първенство останаха само 8 отбора, но ние продължаваме
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Френки де Йонг

На Световното състезание останаха единствено 8 тима, само че ние продължаваме в рубриката " Под лупа в Катар 2022 " да ви срещаме с перспективните играчи, които могат да впечатлят с изявите си по терените в Катар, както и да предлагаме забавни статистики, и разбори.

Днес ще обсъдим играчът на Нидерландия и Барселона Френки де Йонг. Той има четири мача до момента на Мондиала, като се е разписал един път и се е отчел с една асистенция. Прави и приблизително по 81,3 докосвания на мач, което демонстрира, че играта на " лалетата " зависи доста от полузащитника, защото той взе участие постоянно в построяването на офанзивите. Френки де Йонг прави и добра отбранителна работа, като записва по три шпагата приблизително на мач.

Точността на подаванията на играча е 89% от началото на Мондиала, като е сравнително прецизен в отиграванията си.  В своите 17 мача от началото на сезона с екипа на Барселона Френки де Йонг има 2 гола и една асистенция. Играчът насочва приблизително 0,76 удара на мач, като избира да се концентрира върху отнемането на топката и да бъде връзката сред отбраната и офанзивата в процеса на градене на офанзивните дейности на тима си.

Забележителен е процентът акуратност на подавания на Френки де Йонг - 90,1. Това демонстрира, че той е извънредно безапелационен с топка в крайници и може да се разчита на него да достави точния пас. Френки де Йонг има 2 огромни основани шанса и 1,18 основни подавания на мач. Полузащитникът извършва по-дефанзивна роля и това е повода той да няма впечатляващи цифри в офанзива, само че за сметка на това компенсира със своята сигурност с топка в крайници.

Френки де Йонг има и 59% извоювани дуели, като въпреки че е висок едвам 181см, нидерландският халф не се тормози да влиза в единоборства и постоянно даже се озовава на земята в опит да се пребори за позиция и за притежанието на кълбото.

Един от най-интересните полузащитници на Мондиала е Френки де Йонг. Според transfermarkt той е оценен на 50 милиона евро, въпреки и Барселона да го закупи през лятото на 2019-та година за сумата от 86 милиона. През миналия трансферен прозорец се смяташе, че халфът може и да напусне каталунците, защото те упорстваха той да бъде продаден заради своите финансови проблеми, само че той остана в Испания. Френки де Йонг остава един от най-хубавите полузащитници в европейския футбол, а бъдещето му към момента наподобява нестабилно.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР