На световния ден на Червения кръст и Червения полумесец БЧК

...
На световния ден на Червения кръст и Червения полумесец БЧК
Коментари Харесай

БЧК награди доброволци за 140 г. юбилей

На международния ден на Червения кръст и Червения полумесец БЧК – Хасково награди изявени доброволци. Тази година е по специфична, тъй като организацията празнува своя 140 годишен празник.

Званието Отличник на Българския червен кръст за изключителни заслуги получиха кметът на община Димитровград Иво Димов, Таня Перчемлиева – член на регионалния съвет и ръководител на общинската организация на БЧК – Хасково и Иван Пашинов – изпълнителен шеф на “Булмаш Инженеринг ” – Хасково.

Званието Млад първенец на БЧК заслужиха: Деница Стоянова, Гергана Делитонева, Росен Кузев, и тримата ученици на ПМГ " Акад. Боян Петканчин " в Хасково и Мартин Иванов от Свиленград.

За Българския червен кръст актуалната година е от изключително значение в исторически проект, тъй като се означават 140 година от основаването на организацията, а шефката на хасковската организация Минка Мечеринова е в София във връзка юбилея.

Хасковската регионална червенокръстка организация наброява 4750 членове и 365 доброволци. Специфичното за нашата област е, че с изключение на общоприетата работа в филантропичната сфера доброволците имат и опция да бъдат потребни в работата с бежанците в лагера в Харманли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР