На светлия християнски празник, Гергьовден, след три години прекъсване отново

...
На светлия християнски празник, Гергьовден, след три години прекъсване отново
Коментари Харесай

Румен Радев: Развитието на Въоръжените сили и войната не търпят дилетанщина и лекомислие

На светлия християнски празник, Гергьовден, след три години спиране още веднъж на площада са издигнати представителните роти на Българската войска.

С тези думи президентът Румен Радев стартира обръщението си във връзка 6 май - Гергьовден и Ден на храбростта и Българската войска.

" В Еропа бушува война. Безпрецедентна по мащаби и залог в най-новата история на нашия континент. България навлезе в тези рискови времена след години на необразовани и користни опити с Въоръжените сили. С насаждани илюзии, че войните са част от предишното, че попрището на военнослужещия е безперспективно, а армията е отживялост ", добави Радев.

" Като президент и висш главнокомандващ на Въоръжените сили, като офицер и пълководец от Българската войска желая да заявя, че развиването на Въоръжените сили и войната не търпят дилетанщина и лековерие. Достатъчно са печалните образци в предишното, когато българският боец и българският народ са плащали политическата изгода и липса на предвидливост ", акцентира президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР