На Свети Валентин през 1945 година откриват мъртвото тяло на

...
На Свети Валентин през 1945 година откриват мъртвото тяло на
Коментари Харесай

Магия ли е убила този човек? Вижте едно от най-загадъчните убийства

На Свети Валентин през 1945 година откриват мъртвото тяло на фермера Чарлз Уолтън, като убийството му ще се трансформира в една от най-големите мистерии във Англия.

Бруталната история е изпълнена с яд, съмнения и даже обвинявания в магьосничество, само че и до през днешния ден не можа да се уточни с решителност килърът на 74-годишния фермер.

Фермерът е бил прочут в родното си село Уорикшър с чудатия си темперамент, само че все пак всички били единомислещи, че е бил добросърдечен. Живеел е дружно със 17-годишната си племенница Еди.

На 14 февруари 1945 година той отива да отреже живия плет край оградата и не се връща по-късно. Намерен е на това място, погубен от личната си вила и с кука, забита в гърлото му.

На гърдите му бил издълбан огромен кръст, поради което селяните подозирали, че е станал жертва на магьосници.

Меон Хил, мястото, където е намерено тялото на Чарлз, години наред било обект на разнообразни митове. Разказвало се, че големият черен рид бил населяван от големи черни кучета, които можели да раздерат всеки човек. Някои даже споделят, че са виждали духове на това място.

60 години по-рано на същото място бил погубен различен мъж по по метод, еднакъв на уликите към гибелта на Чарлз Уолтън.

С следствието се заел сътрудникът на Сколанд Ярд Робърт Фабиан. Основният му обвинен бил някогашният шеф на Чарлз – Алфред Джон Потър. От него обаче анализа, че в селото, се практикуват много мистични ритуали.

Алфред му споделя, че из селото се бесели кучета, а някои от селяните практикували магьосничество. Стига се и до теорията, че убийството на фермера е било част от свръхестествен обред за изчистване от злото.

Но до съответен обвинен по този начин и не се стига. Никой не е упрекнат за закононарушението, а ритуалните практики в Уорикшър потъват в тайнственост.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР