На стилна и блестяща церемония Националната асоциация на бойните спортове

...
На стилна и блестяща церемония Националната асоциация на бойните спортове
Коментари Харесай

Отличиха най-добрите в бойните спортове за 2021 година

На стилна и блестяща гала Националната асоциация на бойните спортове (НАБС) отличихме най-хубавите в бойните спортове за 2021 година на четвъртите ги годишни награди “Златен пояс” 2021. Десетки спортисти и треньори получиха специфични плакети и грамоти по време на огромната гала. Годишните награди минаха с доста изненади както за участниците и спортистите, по този начин и за феновете. Едни от най-големите имена в българските бойни спортове – братята Кубрат и Тервел Пулеви, Армен Назарян и Стоян Саладинов, връчиха огромните статуетки на спечелилите.

Професионалният боксьор и Европейски първенец по бокс за експерти в свръхтежка категория Кубрат Пулев връчи статуетките “Златен пояс” в категориите “Най-добър състезател – мъж” и “Най-добър спортист-жена”.

Носителят на огромния приз “Златен пояс” в категорията “Най-добър състезател – мъж” е Йордан Цонев от Българската федерация по канадска битка. През ноември Йордан завоюва златен орден в кат. до 100 кг на Европейското състезание в Литва.

При дамите “Златен пояс” за “Най-добър състезател – жена” завоюва Никол Харизанова от Българската карате киокушин федерация (БККФ). Тя сграбчи сребърни оценки от Европейското състезание на KWF за дами и от Световната купа на KWU. Харизанова се отличи и с 2-ро място на Европейското състезание Световния киокушин съюз.

Двукратният европейски вицешампион и притежател на бронзов орден от олимпийските игри в Лондон през 2012 година Тервел Пулев връчи наградата “Златен пояс” 2021 в категорията “Най-добър треньор” на Венелин Русинов от Българската джу джицу федерация. Русинов е треньор към Централен Полицейски Карате и джу джицу клуб и за повторно бива определен като най-хубав треньор на федерацията.

Със статуетката “Златен пояс” в категорията “Вярност на традициите” бе отличен сенсей Георги Георгиев (7-ми дан) от Българска федерация Шотокан Карате-до. Той е основен инструктор за България на Световната Шотокан Карате–до Федерация.Той бе награден от Стоян Саладинов - нееднократен първенец по битка, самбо, джудо и карате и треньор с отлична известност по целия свят. Откривател е на първенците: Благой Иванов-Багата, Росен и Румен Димитрови, Марко Косев и доста други.

Златният пояс за “Ярка победа” отиде при Симеон Пенев от Българска федерация по сумо. Голямата премия му бе връчена от Армен Назарян, повторен олимпийски, троент международен първенец по битка типичен жанр. През 2021 година Симеон Пенев победи с купата в категория до 65 кг при 16-годишните на Европейското състезание, което се организира през юли в Полша.

За пръв път по време на четвъртите годишни награди “Златен пояс” 2021 специфични награди и плакети за принос в развиването на бойните спортове бяха връчени и на самите Кубрат и Тервел Пулеви, Армен Назарян и Стоян Саладинов.

Най-добър треньор за 2021г.: Христо Христов – нееднократен интернационален медалист. Печели първо място на Открито състезание по киокушин в Австрия, участник в Абсолютното международно състезание в Япония и старши треньор на младежкия националнен тим на Българската карате киокушин федерация от към 4 години.

Наградите „ Златен пояс “ 2021 се организираха за четвърта поредна година от Националната асоциация на бойните спортове в България с ръководител шихан Иво Каменов. Асоциацията е учредена през 2015 година, с цел да подкрепи, поддържа и разпространява бойните спортове в България. В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска битка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР