На среднощно заседание парламентът не взе решение, с което Пътната

...
На среднощно заседание парламентът не взе решение, с което Пътната
Коментари Харесай

Без решение, което да позволи на АПИ да плати на пътните строители

На среднощно съвещание Народното събрание не взе решение, с което Пътната организация ще може да заплати половината от дължимите суми на пътно-строителните компании.  Проекторешението предвиждаше браншът да получи първичен транш от близо 600 милиона лв.. Споровете са за това дали са законни договорите за ремонт и поддръжка. Вицепремиерът Гроздан Караджов прикани депутатите за решение  " Нещата в действителност са сериозни! Наистина е належащо и доста ви апелирам да вземете решение довечера, тъй като на следващия ден няма по какъв начин да възложим закърпването и на една дупка по българските пътища! Ежедневно получавам стотици известия от български жители, които питат какво става ".

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски изясни за какво би трябвало да се одобри решението  " Трябва довечера да вземем решение! Министърът би трябвало да си отиде с решение, с което на следващия ден да може да заплати 50-те % - на всички компании по 50%, а другите 50 - да бъдат прегледани ".

Депутатите отхвърлиха всички оферти на комисиите по финанси, правни въпроси и районна политика. Една от концепциите бе средствата за осъществени действия да се платят от бюджета на Министерство на регионалното развитие за тази година, като с актуалицазията на бюджета те да се върнат още веднъж, само че и това не одобриха депутатите. Така на процедура не се стигна до решение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР