На специална пресконференция управителите на dm България представиха финансовите резултати

...
На специална пресконференция управителите на dm България представиха финансовите резултати
Коментари Харесай

"dm България" отчита близо 15% ръст на продажбите за финансовата 2018-2019 г.

На специфична конференция шефовете на " dm България " показаха финансовите резултати на компанията

[ "dm България "] Веригата дрогерии " dm България " регистрира 151.86 млн. лв. оборот за финансовата година, която за компанията е от 1 октомври 2018 до 30 септември 2019 година " Това означа 14.93% растеж по отношение на предходния регистриран интервал, който включва и новооткритите магазини. При сравним брой магазини скокът в продажбите е към 10%, " посочи за " Капитал " Андрей Петров, ръководител на борда на шефовете на " dm България ".

Над 7 милиона лв. вложения

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Десет години след откриването на първия магазин във Видин " dm България " има към този момент 80 търговски обекта с обща повърхност 24 357 кв. метра и с над 750 чиновници, от които 110 са новоназначени.

" За последната година бяха направени над 7 милиона лв. вложения за разширение и възобновяване на магазини и за образование на чиновници. Отворихме седем нови обекта - два в София и по един в Костинброд, Пловдив, Бургас, Варна, Русе ", заключи Андрей Петров. През идната година компанията възнамерява да открие още 7-8 магазина в разнообразни градове на страната, като предпочитани ще бъдат София и Варна.

В отговор на пластмаса за еднократна приложимост

Деветдесет и три % от посетителите са " доста " или " извънредно удовлетворени " от съотношението цена-качеството на продуктите, от предлаганите лични марки и от обслужването в магазините. Това регистрира настоящо пазарно изследване на австрийската маркетингова организация Spectra измежду 759 консуматори, уточни Цонка Иванова – Терзиева, шеф на " dm България ". Според изследването Balea е най-купуваният личен бранд на веригата и най-използваната в страната лична марка измежду аналогичните съперници.

Търсенето на био и натурални храни и козметика пораства, регистрират от компанията, която има над 900 оферти в този сегмент. В отговор на тренда за здравословен метод на живот и за щадящи природата артикули " dm България " уголемява асортимента си и предлага различни решения на пластмасата за еднократна приложимост - да вземем за пример четките за зъби с бамбукови или дъбови дръжки, паста за зъби на таблетки, хартиени клечки за уши, конец за зъби от царевично нишесте, бамбуковите сламки за многократна приложимост. От 2014 година във всички dm марки не се съдържа микропаластмаса, която е един от главните замърсители на реките и океаните, показаха от компанията.

Професия дрогерист

След няколко години старания по самодейност на компанията специалността дрогерист е включена в Националната подредба на специалностите и длъжностите с публично название " Консултант по козметични, парфюмерийни и биологични артикули и битова химия ".

" Обучението ще стартира през идната образователна година. В Австрия и Германия специалността съществува от повече от 40 години и е базова за бранша с дрогерийни артикули. От идната образователна година дрогеристи ще могат да бъдат обучавани и в системата на дуалното образование (учене посредством работа) ", разяснява Евелина Великова, шеф на " dm България "..

Г рупата dm

" dm България " е част от dm групата за търговия с дрогерийни артикули в Германия и Централна и Източна Европа (ЦИЕ). За финансовата 2018/2019 година групата регистрира 4.61% растеж на приходите, които доближават 11.195 милиарда евро.

Подгрупата Австрия и ЦИЕ, която обгръща Австрия и 11 страни от района, в това число и България, регистрира 9% растеж на оборота до 2.8 милиарда евро. Общо магазините на концерна dm са 3 688, а чиновниците - повече от 62 000.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР