На снимката: руският сателит “Скиф бива опакован преди миналогодишния му

...
На снимката: руският сателит “Скиф бива опакован преди миналогодишния му
Коментари Харесай

Шефът на Роскосмос Юрий Борисов: спътниците ни са само 2.5% от всички в света

На фотографията: съветският спътник “Скиф ” бива опакован преди миналогодишния му старт. Фото: Роскосмос

В свое изявление за телевизионния канал “Россия 24 ” шефът на Роскосмос Юрий Борисов съобщи, че в Съединени американски щати се създават годишно 3 000 спътника, в Китай – 1 500, а в Русия – единствено 40. Това свидетелства за неконкурентноспособност.

Към сегашния миг съветската орбитална сателитна формация е 2.5% от международната. През последните 10 години международната орбитална формация се е нараснала към 10 пъти. Така че Борисов разгласи проекти за прекосяване към серийно произвеждане на спътници, с цел да може Русия да навакса.

Също по този начин шефът на Роскосмос подчертава върху обстоятелството, че Международната галактическа станция е надвишила допустимия период за употреба. Около 80% от съветското съоръжение работи отвън лимита на гаранцията, тъй че Борисов още веднъж подсети, че се основава нова съветска орбитална станция, само че в същото време обърна внимание на коментар на министерството на финансите, съгласно който тази работа протича с ниска успеваемост.

Според журналиста Анатолий Несмиян изоставането на Русия е шокиращо. “Да се приказва просто за закъснение при такива съотношения е напряко неуместно. Еднокрак мъж несъмнено не може да се състезава с Юсеин Болт дори в случай че той е леко болен ”, сподели Несмиян и подсети, че съветската промишленост едно време бе преди всичко.

Инфо: Infox

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР