на снимката: президентът в периода 2012-2017г. Росен ПлевнелиевКъм настоящия момент

...
на снимката: президентът в периода 2012-2017г. Росен ПлевнелиевКъм настоящия момент
Коментари Харесай

Единствено ДПС и Янев не са отказали срещи с Паси и Плевнелиев

на фотографията: президентът в интервала 2012-2017г. Росен Плевнелиев
Към сегашния миг само Движението за права и свободи (ДПС) и партията на Стефан Янев „ Български напредък “ (БВ) не са декларирали обществено отхвърли си от диалози с контактната група, ръководена от Соломон Паси и Росен Плевнелиев и препоръчана от ГЕРБ като форма на политически договаряния. 

Вчера стана ясно, че „ Продължаваме промяната “ (ПП) и „ Демократична България “ (ДБ) няма да се отзоват на поканата да бъдат посетени от Паси и Плевнелиев в стаята на парламентарната си група след конституирането на 48-мия Пaрламент, което ще се случи на следващия ден.  

Днес и Българска социалистическа партия потвърдиха, че нямат желание да разговорят с президента на България в интервала 2012 – 2017 година Плевнелиев, и със Соломон Паси – министър на външните работи на България в интервала 2001 – 2005 година.

Сформирането на контактната група беше оповестено от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му конференция след парламентарните избори, които ГЕРБ завоюва. Борисов сподели, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа известност, които да договарят за сформиране на държавно управление. Като модератори на договарянията бяха посочени точно Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Вчера от пресофиса на Плевнелиев разпространиха възможен график на срещите, стига обединенията да се отзоват. Към момента единствената среща, която се допуска, че ще се състои е първата среща с ГЕРБ, която е планувана за 20 октомври.

Единствено позициите на Движение за права и свободи и партията на Янев към диалози не са ясни за момента, макар че в предишни обществени изяви водачът на „ Български напредък “ е заявявал подготвеност да договаря за държавно управление. „ Възраждане “ пък не бяха поканени за диалози от Плевнелиев и Паси.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР