На снимката: Карлос АлкарасИспанският тенисист Карлос Алкарас спечели титлата на

...
На снимката: Карлос АлкарасИспанският тенисист Карлос Алкарас спечели титлата на
Коментари Харесай

19-годишният феномен Алкарас взе титлата в Аржентина

На фотографията: Карлос Алкарас
Испанският тенисист Карлос Алкарас завоюва купата на шампионата на клей в Буенос Айрес (Аржентина) с награден фонд 626595 $.

Поставеният под номер 1 Алкарас победи на финала втория в схемата Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 7:5 за 1:33 часа и взе трофей още в първото съревнование след завръщането си на корта след три месеца и половина неявяване.

По пътя си до купата 19-годишният испанец загуби единствено един сет в четири мача.

„ Чувствах се доста удобно да играя на финала. Знаех, че ще бъде мъчно. Започнах концентриран върху това, което трябваше да направя първоначално, върху моята игра. Това е равнището, на което би трябвало да играя на финалите “, сподели някогашният номер 1 в международната класация след триумфа.

Той отстъпваше с 2:3, само че завоюва седем следващи гейма, с цел да вземе първия сет с 6:3 и да поведе с 3:0 във втория. Алкарас сервираше за крайния триумф с деветия гейм на втората част, когато загуби подаването си, само че в 12-ия направи пробив и затвори дуела с първия си мачбол.

Испанецът, който през септември завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати и се изкачи до първото място в международната класация, се завърна на корта преди тази седмица, откакто не беше играл от началото на ноември предходната година, когато се отхвърли поради физически проблем в края на втория сет на мача си против Холгер Руне (Дания) от конкуренцията от сериите „ Мастърс “ в Париж, а по-късно лекуваше мускулни контузии на корема и на бедрото.

За Алкарас, който към този момент води с 4:1 победи против Нори, това е първи трофей за годината и седми в кариерата му.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР