На снимката: Ивайло МирчевКакво означават подновените санкции “Магнитски? България нямаше

...
На снимката: Ивайло МирчевКакво означават подновените санкции “Магнитски? България нямаше
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: ГЕРБ + ДПС + БСП = Коалиция „Магнитски“

На фотографията: Ивайло Мирчев
„ Какво значат възобновените наказания “Магнитски ”? България нямаше да е в тези описи, в случай че прокуратурата си вършеше работата. Това е следващ удар върху репутацията на страната, нанесен от бездействието на Иван Гешев и българската прокуратура против корупцията, забележима от презокеанско разстояние. Гешев дължи незабавната си оставка “. 

Това написа някогашният депутат от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев в обява във Фейсбук.

Думите му идват, откакто през вчерашния ден Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи нови наказания против лица и компании в България по закона „ Магнитски “. ред тях е някогашният финансов министър от втория и третия кабинет на ГЕРБ Владислав Горанов и свързаната с него компания „ Трилема Кансълтинг “ ЕООД.

Санкционирани бяха още някогашният енергиен министър от държавното управление на Сергей Станишев – Румен Овчаров, също попада в листата. Сред новите глобени са политиците Иван Генов и Николай Малинов. Първият беше народен представител от Българска социалистическа партия в 44-ия парламент и е някогашен изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй “. Вторият пък е обвиняем за шпионаж в интерес на Русия.

„ Ние от дълго време приказваме за безусловно компрометирания някогашен финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов, само че в тази история той е единствено пионка. Не бива да позволим следствията да спрат до Горанов, който да бъде употребен като бушона, изгърмял, с цел да прикрие отговорността на Борисов, както и ролята на Гешев “, написа още Мирчев.

„ Съединени американски щати нямат никакво, но никакво доверие към институциите у нас и използването на “Магнитски ” като инструмент единствено го препотвърждава.

Подновените наказания против Пеевски, с което опитите на Движение за права и свободи да изперат репутацията му отиват на кино.

Евроатлантиците от ГЕРБ имат сериозен проблем и ще би трябвало, в случай че държат на този си етикет, да се оправят с вътрешната си корупция. Последно като ревизирах корупцията не беше в листата с евроатлантически полезности.

Хартиената коалиция внезапно се самопрекръсти на “Коалицията Магнитски ”:
ГЕРБ + Движение за права и свободи + Българска социалистическа партия = Магнитски вечно “, споделя още Мирчев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР