На снимката: Евгени ДайновОчаквам да гласуват повече хора отколкото ни

...
На снимката: Евгени ДайновОчаквам да гласуват повече хора отколкото ни
Коментари Харесай

Проф. Евгений Дайнов: Социологическите изследвания подвеждат хората в целия свят

На фотографията: Евгени Дайнов
„ Очаквам да гласоподават повече хора в сравнение с ни убеждават, че ще гласоподават, чакам да не се подведе публичното мнение на всеобщото подстрекателство, че е изтощено от гласоподаване. Не чакаме рекордни количества гласове, несъмнено, само че ще бъде обичайно. Надявам се хората да гласоподават за рационални политически партии, които желаят България да си възвърне статута на естествена европейска страна, а на не да прави друго “.

Това сподели политологът проф. Евгений Дайнов в изявление за радио „ Фокус “.

„ Не беше неприятна акцията. Тя беше странна, тъй като беше по-тиха от нормалната “, счита още той.

„ По-тиха, тъй като съгласно мен множеството претенденти направиха това, което би трябвало да вършат – да обикалят и да се виждат с хората и да си приказват с хората непосредствено, а не посредством концерти, които гълтаха големи бюджети преди време, или посредством билбордове. Това, което ми се коства, че леко липсваше, е уверено вдишване на задължения за това какво ще вършат във властта, и уверено водачество. Не всички неща бяха назовавани със своите лични имена “, сподели още той.

„ Не всички претенденти ги назоваха нещата със личните им имена, тъй като прекомерно доста се съобразяваха с така наречен „ социологически проучвания “, които в целия свят стават все по-подвеждащи. Мина им времето, не е фиктивен нов по-точен инструмент. Социологическите проучвания в целия свят подвеждат хората по ред аргументи. И по тази причина политиците вместо да се вторачват в тях, щеше да бъде по-добре да упражняват, те да водят публичните мнение “, счита професорът.

„ За жал, живеем в епоха на паники и на популизъм. Популизъм ще рече илюзорно лесни решения, които се оферират. Колкото повече паники имат хората, колкото повече илюзорни лесни решения се оферират, толкоз по-лесно огромни браншове от публичното мнение да бъдат манипулирани, сугестирани, обезкуражавани, лъгани. Да, живеем в подобен комплициран свят, и то не от през вчерашния ден. И тук е просветителната роля на сериозните политици. Те би трябвало да си спомнят, че една от функционалностите, една от дилемите на политическите партии откогато са зародили през XIX век, е просветителната функционалност, да образоват “, сподели още Евгений Дайнов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР