На снимката: Димитър СтояновВ края на седмицата ще е готов

...
На снимката: Димитър СтояновВ края на седмицата ще е готов
Коментари Харесай

В края на седмицата ще е ясно какво оръжие изпращаме на Украйна

На фотографията: Димитър Стоянов
В края на седмицата ще е подготвен анализът, който ще покаже какво въоръжение може да даде България на Украйна. Това заяви служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред публицисти преди началото на тържественото заседание във връзка бойния празник на Сухопътните войски и 137-ата годишнина от Сръбско-българската война. Церемонията се организира във Военната академия „ Г. С. Раковски ”. 

„ След като е подготвен ще приготвим и предложение за решение към Министерски съвет с следващо внасяне в Народното събрание “, изясни Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция. „ Необходима е още малко техническа работа в процеса и подготовката на логистична интервенция, която не е по никакъв начин лесна, тъй като това е въоръжение, което би трябвало да бъде превозено от една точка до друга – както на територията на страната, по този начин и отвън нея “, добави министърът.

Димитър Стоянов изясни, че няма смяна около инцидента с паднали ракети на територията на Полша, при който починаха двама души. „ Както през вчерашния ден сподели и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг – това е случай. Няма смяна в готовността на съюзните войски, както и на нашата войска. Тя е такава, каквато е от 24 февруари “, разяснява той и добави, че концепцията на групова противовъздушна защита на Алианса и придобиване на взаимни системи е в прекомерно начален стадий.

„ България продължава на разчита на личните си зенитно-ракетни комплекси. Няма претенции за съвещания по член 4 от Договора за НАТО, не желая да приказваме изобщо за член 5. “, сподели Стоянов. По думите му няма нищо притеснително за нашата страна сега.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР