На снимката: Д-р Влаимир ПожарашкиСтатистиката не може да обхване засегнатите

...
На снимката: Д-р Влаимир ПожарашкиСтатистиката не може да обхване засегнатите
Коментари Харесай

Д-р Владимир Пожарашки: Статистиката не може да обхване засегнатите от обсесивна болест

На фотографията: Д-р Влаимир Пожарашки
Статистиката не може да обхване засегнатите от обсесивна болест. Това сподели особено за ДЕБАТИ.БГ доктор Владимир Пожарашки – доктор психотерапевт, във връзка книгата си отдадена на обсесивно-компулсивното разстройство.

„ Средно се смята, че към % и половина от популацията е наранено от обсесивно-компулсивно разстройство. Според мен статистиките не са напълно правилни, тъй като хората, които са наранени от обсесивната болест са доста прикрити. Опитват се сами да се оправят с казуса и не споделят “, сподели Пожрашки.

Той изясни, че заболяването е многолика и казусът е сериозен. Обсесивно-компулсивното разстройство е здравна диагноза. Нужно е да се диагностицира и да се работи медикаментозно и психотерапевтично.

По думите му в корена на това заболяване са детските контузии.

„ Нещо се е случило в детството, а може и още в бебешка възраст. Обикновено това са ранни контузии, при които детето мощно се е уплашило и в по-късна възраст този боязън изплува от несъзнаваната част на душeвността. То действително си търси обект и го намира във фиксация в избрана натрапчивост “, изясни той.

Ако желаете да разберете по какъв начин би трябвало да се отнасяме към хората с обсесивно-компулсивно разстройство, с какво се характеризира това заболяване, както и правилно ли е изказванието, че до момента в който човек се съмнява дали не е вманиачен, значи не е, четете цялото изявление с доктор Владимир Пожарашки на следващия ден.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР