на снимката: Алексей НавалниГерманският канцлер Олаф Шолц похвали хвърления в

...
на снимката: Алексей НавалниГерманският канцлер Олаф Шолц похвали хвърления в
Коментари Харесай

Две години от отравянето на Навални: Германия осъди репресиите на Русия срещу свободата на словото

на фотографията: Алексей Навални
Германският канцлер Олаф Шолц похвали хвърления в пандиза съветски опозиционен политик Алексей Навални по случай втората годишнина от опита за отравяне и осъди репресиите на Русия против свободата на словото, съобщи „Ройтерс“.

Във видеопослание в събота Шолц съобщи, че е разговарял с Навални, до момента в който той се е възстановявал в болница в Берлин, и го е оценил като самоуверен човек, който желае да се върне в Русия, с цел да се бори за народна власт, независимост и господство на закона.

При завръщането си обаче Навални – най-яростният критик на президента Владимир Путин в Русия, незабавно беше вкаран в пандиза.

„Войната, която Русия стартира против Украйна, е война, която има последствия и за Русия“, сподели Шолц. „Свободата и демокрацията бяха застрашени и преди. Но в този момент свободата на изложение е доста по-застрашена и мнозина се опасяват да кажат личното си мнение“.

Ето за какво е толкоз значимо да помним Навални, добави Шолц, защото той се е борил за убеждението си, че „човек живее най-добре в народна власт и правова държава“.

Навални излежава присъда от 11-1/2 години, откакто беше приет за отговорен в нарушение на изискванията за предварително освобождение и обвинявания в машинация и пренебрежение към съда. Той твърди, че всички обвинявания са изфабрикувани като предлог да бъде вкаран в пандиза и да бъдат осуетени политическите му упоритости.

46-годишният мъж се завърна в Русия през 2021 година от Германия, където се лекуваше от това, което западните лабораторни проби демонстрираха, че е опит за отравяне в Сибир с нервнопаралитично вещество от руската ера. Русия отхвърля да се е пробвала да го убие.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР