На швейцарските летища ще отпаднат паспортните проверки за хора, които

...
На швейцарските летища ще отпаднат паспортните проверки за хора, които
Коментари Харесай

Швейцария премахва граничния контрол по въздух за България и Румъния

На швейцарските летища ще отпаднат паспортните инспекции за хора, които летят от и за България и Румъния, съобщи SwissInfo , като се базира на държавно известие.

В сряда, 24 януари, швейцарското държавно управление се съгласи да последва неотдавнашното решение на Европейския съюз за унищожаване на вътрешния граничен надзор по въздушните и морските граници с България и Румъния.

На 30 декември Съветът на Европейски Съюз единомислещо реши да анулира инспекциите на лица по вътрешните въздушни и морски граници с България и Румъния, считано от 31 март 2024 година Контролът по сухопътните граници ще остане в действие, само че Съветът загатна, че в бъдеще ще бъде взето решение и по този въпрос.

Швейцария, която е член на европейската Шенгенска зона, следва това решение. Румъния и България също ще могат сами да издават шенгенските си визи, се показва в изказване на държавното управление от сряда.

Опитът от присъединението на Хърватия към Шенгенското пространство на 1 януари 2023 година сподели, че решение от този тип не води до доста увеличение на имиграцията, считат управляващите в Швейцария, която не е членка на Европейски Съюз.

Съществуващите принадлежности, в това число превантивни ограничения, се употребяват за битка с незаконните миграционни потоци и престъпността.

Решението на Европейски Съюз идва след 12 години договаряния. Австрия наложи ветото си предходната година, с цел да стачкува против прекалено много противозаконни мигранти, идващи на нейна територия, преди да се съгласи да го анулира в подмяна на гаранции.

София и Букурещ се договориха да засилят битката си против противозаконната миграция. България и Румъния, членки на Европейски Съюз от 2007 година, също се ангажираха да ползват напълно европейското законодателство, което постановява, че молбите за леговище би трябвало да се обработват в страната на идването на мигрантите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР