На шестия дни след смъртта на 17-годишния младеж, който беше

...
На шестия дни след смъртта на 17-годишния младеж, който беше
Коментари Харесай

Французи излизат на протест срещу насилието и погромите

На шестия дни след гибелта на 17-годишния юноша, който беше погубен от служител на реда, напрежението във Франция последователно спада. Днес на обяд хиляди французи ще се съберат, с цел да изразят митинга си срещу сцените на принуждение през последните дни.

38-годишният служител на реда, упрекнат в стрелбата по младежа, е арестуван по обвинявания в ликвидиране

Призивът е в 12 ч. локално време пред кметствата във всички градове да се съберат жители, с цел да показват възмущението след опожаряванията и опустошенията през последните дни.

Това се случва ден, след опита за ликвидиране против кмет на градче в парижко предградие. Подпалена кола беше изтласкана към дома му, брачната половинка и децата остават живи по случайност. Именно в символ на взаимност през днешния ден хората си дават среща пред кметствата.

Паралелно президентът Еманюел Макрон събира над 220 кмета от най-засегнатите региони от протестите.

Миналата нощ беше доста по-спокойна от предходните. Около 150 са арестуваните за вълнения, което в пъти по-малко от хилядите от предходните нощи . Наземният превоз – трамваи и рейсове, ще продължат да се движат единствено до 21 ч.

През миналата нощ обстановката в страната беше по-спокойна

За понижаване на напрежението спомогнаха апелите на бабата на убитото 17-годишно момче, както и на редица звезди на френския рап и на френския спорт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР