На шестия ден след като топ китайски представители на властта

...
На шестия ден след като топ китайски представители на властта
Коментари Харесай

Китай крил за опасността от пандемия от коронавирус в продължение на 6 ключови дни

На шестия ден откакто топ китайски представители на властта скрито открили, че най-вероятно са изправени пред пандемия от нов ковид , в град Ухан, епицентърът на болестта, проведоха огромен прием за десетки хиляди хора, а милиони хора проведоха пътувания за празненствата към Лунната нова година.

На седмия ден, 20 януари, президентът Си Дзинпин предизвести обществото. Дотогава повече от 3000 души са били инфектирани с новия ковид по време на съвсем една седмица на обществено безмълвие, оповестява " Асошиейтед прес ", базирайки се на документи и данни.
 Светът против Тръмп: Европейски Съюз и Китай осъждат решението да спре финансирането на СЗО
Светът против Тръмп: Европейски Съюз и Китай осъждат решението да спре финансирането на СЗО

Маас към Съединени американски щати: Да обвиняваш другите не оказва помощ, вирусът не знае граници

Забавянето от 14 до 20 януари е нито първата неточност на китайските управляващи на всички равнища във връзка с новия ковид, нито най-голямото забавяне, откакто доста държавни управления по света се забавиха в продължение на седмици и даже месеци за намиране на отговор против вируса.

Но забавянето в първата страна, изправила се против новия вирус, идва в сериозен интервал - началото на епидемията. Опитът на Китай да предизвести публичността, само че и в това време да избегне основаване на суматоха, в последна сметка докара до пандемия и съвсем 2 милиона инфектирани с ковид и повече от 126 000 умряли.
 Увеличение на случаите с ковид в Североизточен Китай до границата с Русия
Увеличение на случаите с ковид в Североизточен Китай до границата с Русия

Китай удостовери 46 нови случая през днешния ден спрямо 89 ден по-рано

Освен шестте дни на отсрочване на решението на китайските водачи в Пекин да разгласят, че се е появил нов вирус, съвсем две седмици националният Център за надзор на болесттите не е записал никакви нови случаи, макар че през това време, от 5 януари до 17 януари, стотици пациенти са потърсили помощ в лечебни заведения освен в Ухан, само че и в цялата страна.

Според специалисти забавянето да се осведоми китайското общество е в резултат на прецизния надзор над разпространяването на информация в страната , бюрократични спънки и отвращение да се изпратят неприятни вести по веригата на ръководство. Освен информацията в тези документи, китайските водачи са били принудени да признаят заплахата от пандемия, откакто на 13 януари е доказан първият случай отвън Китай, който е в Тайланд.
 Помпео гледа с вяра към Китай - да показа повече детайлности за ковид
Помпео гледа с вяра към Китай - да показа повече детайлности за ковид

" Това ще избави живот... китайците споделят, че желаят съдействие и ние желаеме това "

Китайското държавно управление неведнъж отхвърля, че е укривало информация през първите дни на епидемията, като се аргументира, че незабавно е съобщило на Световната здравна организация.

Обвиненията за прикриване и липса на бистрота в Китай са безпочвени, разяснява представител на външното министерство.

Документите демонстрират, че ръководителят на Националната здравна комисия на Китай е изложил мрачна оценка на обстановката по време на телеконференция с локални здравни представители на 14 януари. Разговорът е бил извършен за съобщаване на указания за ковид от президента Си Дзинпин, премиера Ли Къцян и други висши ръководители, само че не се споделя съответно какви са инструкциите.
 Моралес: Китай завоюва Третата международна война
Моралес: Китай завоюва Третата международна война

Съединени американски щати основали биологично оръжие, съгласно експрезидента на Боливия

Епидемиологичната обстановка към момента е тежка и комплицирана, най-голямото предизвикателство от тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС) през 2003 година, и евентуално ще се развие в огромно събитие в областта на публичното здраве, написа в документа.

Националната здравна комисия твърди, че Китай е разгласил информация за епидемията по " открит, транспарантен, виновен и навременен метод " в сходство с " значимите указания ", неведнъж издадени от президента Си.

Документите идват от неизвестен източник от опазването на здравето. АП удостовери наличието с други двама източници, които знаят за телеконференцията.
 Тръмп реже парите за СЗО поради Китай
Тръмп реже парите за СЗО поради Китай

Помпео към този момент се разгласи за промени в Организацията

В единия от документите се отбелязва във връзка с доказания случай на ковид в Тайланд, че обстановката доста се е изменила поради допустимо разпространяване на вируса в чужбина. Пише, че всички локални управляващи би трябвало да се приготвят и да отговорят на пандемия.

Националната здравна комисия е популяризирала 63 страници с указания до провинциалните здравни управляващи. На инструкциите написа, че не би трябвало да се разкриват обществено. Наредено е на здравните управляващи да открият подозрителните случаи, лекарите и медицинските сестри да носят защитно облекло.

Публично обаче управляващите траяли да омаловажават опасността.

На 15 януари китайски представител заяви, че рискът от разпространяване на вируса от човек на човек е дребен.
 Коронавирус: Учени, политици и общественици от Европа и Австралия хокат Китай
Коронавирус: Учени, политици и общественици от Европа и Австралия хокат Китай

Автократичното еднопартийно ръководство в Китай заплашило всички

На 16 януари в Ухан са получени утвърдени проби и е позволено да стартира потвърждаването на нови случаи.

На 20 януари Си Дзинпин излиза с първи обществени мнения за вируса, като приканва на епидемията да се гледа съществено. Впоследствие Пекин разгласи, че са удостоверили първи случай на предаване на вируса от човек на човек.

Забавянето може би поддържа обвиняванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че потайността на китайското държавно управление е забавила отговора на света против вируса. Но и даже на 20 януари китайците да оповестиха, че има заплаха за публичното здраве, Съединени американски щати имаха близо два месеца да се приготвят , отбелязва АП.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР