На Седмицата на модата в Берлин едно от централните дефилета

...
На Седмицата на модата в Берлин едно от централните дефилета
Коментари Харесай

Зелената вълна на седмицата на модата в Берлин

На Седмицата на модата в Берлин едно от централните дефилета беше на екологично чисти облекла. Темата е една от най-важните тази година, когато новините са доминирани от измененията в климата, триумфът на " зелените " партии и придвижването на шведската активистка Грета Тунберг. Модната промишленост също схваща, че би трябвало да се трансформира.

Текстилното произвеждане е второто по значителност за замърсяването на околната среда. Млади и нови марки демонстрираха опция в немската столица. Още от 2009 година на Седмицата на модата в Берлин се отделя особено внимание на екологията.

Затова и на значимия първи ред на ревюто, непокътнат за зведи и звездички, естествено се вписваше депутатът в Бундестага и някогашен министър от " Зелената партия " Ренате Кюнаст.

Вниманието приковаха дънковите дрехи. За техния плат по принцип се изисква доста вода, а производството поврежда околната среда. На подиума се видя, че може и посредством преработване на остарели да се основават нови и хубави дънкови облекла. Ясната естетична линия е минимализмът или простотата. Тя обаче може да бъде многолика.

Берлинските дизайнери демонстрираха, упоритост да върнат смисъла на модата и да я освободят от краткотрайността на сезоните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР