На съвременния пазар за настилки и облицовки, едни от най-търсените

...
На съвременния пазар за настилки и облицовки, едни от най-търсените
Коментари Харесай

Ролкови винилови настилки

На актуалния пазар за настилки и облицовки, едни от най-търсените варианти за домашно и комерсиално обзавеждане са виниловите настилки. Наричани по този начин поради съставът им от PVC (поливинилхлорид), те са толкоз търсени поради страхотните си качества.

Високата резистентност, дългият експлоатационен живот, наличната цена и лесната апаратура, да не забравяме и извънредно богатия избор от дизайни, работят като магнит за потребителите. Днес всеки може да избира винилова настилка за кухнята, банята, коридора, само че и за пространства в публични здания, за учебни заведения и детски градини, клиники, заведения, офиси.

Видове винилови настилки

Виниловите настилки се оферират като краен артикул с разнообразни качества. Пазарът предлага ролкови винилови настилки, винилови настилки на дълги ламели (дъски), има и винилови плочки.

Всеки тип винилова настилка има своите преимущества и дефекти по отношение на различен тип, тъй че не може да изберете артикул, без да знаете авансово неговото предопределение и качества, тъй че да го изберете за вашия план.

Акцентът в текста ще бъде върху ролковите винилови настилки, поради чиито качества, те са най-приложими и публикувани в битови и публични здания, търговски обекти, индустриални пространства. Заслужава си да създадем етюд на продуктите от този вид на компаниите Fatra и Graboplast, като едни от най-реномираните компании на европейския и международен пазар.

Общи характерности на ролковите настилки от PVC

Както подсказва името, продуктите се предлага в огромни валцувани листове (ролки), които се създават като еднослойни (хомогенни) и многослойни (хетерогенни) артикули. Ролковият винил е от най-дълго време на пазара вид PVC подова настилка, само че това, не значи, че няма смяна в характерностите му от това, което е било първоначално.

Хората, които не са виждали с очите си новите артикули, си мислят за виниловите ролкови настилки, като си показват интериори от минали десетилетия. Е, нещата несъмнено са се трансформирали. Иновативната технология разрешава основаването на модели с визуализация и текстура, толкоз реалистични, че могат да бъдат комплицирани с подови настилки от твърда дървесина, керамика или камък.

Собствениците на жилища със страховит усет избират първокласни винилови настилки на ролки пред други типове подови настилки поради печелившата композиция от натурализъм, напредничав жанр и практична устойчивост.

Еднослойни винилови настилки – те са направени от един пласт и си имат своето предопределение, което категорично се разказва от производителя. Много постоянно, заради качеството, което те имат, да резервират структурата си през целия експлоатационен живот, еднослойните ролкови винилови настилки са предопределени за зони с тежък трафик. Макар, че и в тях има микс от материали, крайният артикул е точно еднослойна настилка.

Хетерогенни винилови настилки на ролки – те имат слоеста конструкция, която се състои от подложен слой; при противовлажните модели идващият пласт е този, който дефинира дали моделите ще са подобаващи за мокри помещения; следва главен украсителен пласт определящ дизайна. Ролката приключва с най-важния горен износващ пласт, от чиято дебелина зависи предназначението на продукта.

Всеки модел хетерогенна винилова настилка се предлага с описаните следни характерности: дебелина на настилката, дебелина на износващия пласт, широчина на ролката и дължина.

Fatra и Graboplast – производители на винилови ролкови настилки

Това че пазарът предлага богат подбор от PVC ролкови настилки се дължи на обстоятелството, че има най-различни компании производители. Всяка компания има своите модели на произвеждане, своите крайни артикули, които се отличават от другите точно заради дизайна, вложените модерни технологии, насочеността на продуктите към избрани браншове.

Представяме данни за Fatra и Graboplast, като едни от най-успешните компании производители на актуалния пазар. Продуктите на фирмите обгръщат целия европейски пазар, доближават на изток, само че са известни и на американските пазари. Ние в DiasFlooring работим с артикули от тяхната база и можем да предложим апаратура, която да се употребява от отличните заложени качества в самите ролкови настилки.

Fatra – чешкият производител с отличен избор за битови и търговски пространства

Fatra е чешка компания, която е неизменима част от промишлеността за произвеждане и преправка на пластмаса. Над 70% от продукцията им е предопределена за интернационалните пазари, като с изключение на винилови настилки, компанията предлага хидроизолационни мембрани, техническо винилово фолио, PVC гранулати, пластмасови екструдирани профили, инжекционни артикули, листове за изолираност, и доста други.

Компанията предлага богат подбор от PVC настилки, като особено в секцията с ролкова настилки има какво хомогенни, по този начин и хетерогенни, само че и трети тип профилирани ролкови настилки, които са предопределени за пространства, където се изисква антистатичен под. Тоест за места съдържащи заплаха от детонация, лаборатории и здравни заведения; в пространства, където се изисква, като зали с компютри, уреди за произвеждане на електроника и телекомуникационно съоръжение.

Предимства на виниловите ролкови настилки на Fatra

Главните преимущества на ролковите винили на Фатра произлизат от методите на произвеждане и внедрените актуалните технологии. Компанията предлага общи характерности, свързани с:

Атрактивен външен тип, огромно многообразие от цветове, едноцветни и микс; фалшификати на керамика, дърво и камък; декоративни дизайни за разнообразни площи.

Производство съобразено със стандартите заложени от Европейски Съюз за висока резистентност на изхабяване, резистентност на постоянно употребявани химикали; резистентност на въздействието на офис столове с колела и на домашни мебели. Повърхност устойчива на бактерии.

Лесна апаратура на другите модели: непосредствено полагане или с лепилен агент; щрак-инсталация. Възможност за полагане върху подово отопление, опция за избор за взаимна съгласуемост на декорите.

Graboplast – традиция, опит и нововъведения в производството на спортни, шоу и търговски ролкови настилки от Винил

Grabo унгарска компания, която е на повече от век, като през днешния ден изнася настилки и облицовки в над 100 страни на пет континента. Продуктовата база на компанията е доста изменена през последните 10 години, като точно в същото време на напред във времето излизат подовите настилки за битови здания, само че и комерсиалните модели, такива за спортни мероприятия, за шоу бизнеса, за превоза и за профилирани пространства и здания.

Конкретно в региона на производството на листови (ролкови) винилови подове, Graboplast имат опит от повече от 50 години, по тази причина през днешния ден те оферират новаторски решения за всички условия от механически или дизайнерски темперамент за публичния бранш и институции.

Предимства на виниловите ролкови настилки на Graboplast

Продуктите от вида хетерогенни винилови настилки на ролки на Grabo са известни със своите изключителни качества. За разлика от продуктите на Фатра, които са доста по-известни за битове здания, при ролковите настилки на Grabo, известността се дължи на страхотните решения за спортни настилки, за настилки в опазването на здравето, в учебни заведения и детски градини.

Продуктите на компанията се отличават с употребяваните 100% рециклируеми материали, биологично инертни пластификатори, който разрешават потреблението в чувствителни пространства като клиники, детски градини, спортни зали.

Технологично издържани повърхности, които са доста издръжливи поради революционната нова технология, която прави повърхността освен извънредно твърда и резистентен на изхабяване, само че гъвкава, тъй че монтажът може да се извърши елементарно и бързо, а приложението да бъде безкомпромисно. Продуктите оферират отлична резистентност на абразия и резистентност на надраскване, и като цяло дават отговор на стандартите за произвеждане заложени от Европейски Съюз.

Отличителното при хетерогенните ролкови настилки на компанията е в нарастването на броя пластове, които съставляват продуктите. Разширеното прилагане на материали разрешава основаването на разнообразна гама от артикули за специфични приложения.

Всеки препоръчан артикул от вида винилова ролкова настилка на компанията идва до крайния консуматор с означения, които са свързани с патентните за Grabo. Такива са Easy Care за супер елементарно разчистване и поддръжка. GRABOSAN за отбрана на пода от замърсявания. Означения за метода на апаратура, означения за отбрана от бактерии, или за антистатичност.

Най-търсени дизайни на винилови настилки на ролки

Определено на пръв взор, това което притегля потребителите е визията на моделите, чак по-късно се четат описанията и предназначението на настилките.  В наши дни множеството сбирки от винилови ролкови настилки имат усъвършенствана изясненост на цветовете и изпъкналост, който основава текстура, която да подхожда на актуалните търсения на потребителите. Нивото на натурализъм в някои от тези сбирки е в действителност необикновено.

В гамата модерно стилове на Фатра и Грабо влизат следните дизайни:

Ефект обичайната твърда дървесина – подът придобива външен тип като истински паркет в по-тъмни или по-светли нюанси, и фалшификати на типа дърво.

Екзотични дървесни типове – подът имитира екзотични дървета от други континенти, които основават в действителност една друга интериорна среда като визия

Ефектни дизайни на състарено или изветрено дърво. Възможност за основаване на рустикални стилистики, на ретро и винтидж дизайни на пространства.

Имитации на мраморни повърхнина, на камък вид пясъчник за основаване на първокласни пространства; фалшификати на циментови настилки за основаване на модерни индустриал дизайни.

Декоративни геометрични шарки, дизайн шахматна дъска, специфични украшения за детски градини, или съобразени дизайни с характера на пространствата.

Изборът е във ваши ръце. Решението да поставите нова подова настилка във вашия дом отваря разнообразни благоприятни условия. В взаимозависимост от стаята и активността там, би трябвало да извършите верния избор за функционалност, устойчивост и жанр. Днешните универсални типове винилови подови настилки ви дават редица благоприятни условия с цена, с която множеството хора могат да си разрешат. Що се отнася до избора на настилки за публични здания, спорт и шоу бизнес, нещата стоят по същия метод – отлични благоприятни условия и огромно многообразие в продуктовата база на Грабо и Фатра.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР