На събитието в София ще участват водещи наши и чужди

...
На събитието в София ще участват водещи наши и чужди
Коментари Харесай

Сигурността в тех бъдещето ще дискутира форум

На събитието в София ще вземат участие водещи наши и непознати специалисти

Експерти ще дискутират въпроси от технологичноо бъдеще по време на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от ЮИЕ

Пред какви провокации за сигурността ни изправят технологиите от бъдещето – виртуална действителност, интернет на нещата, изкуствен интелект, облачни технологии – е измежду водещите тематики на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа.

Как да подсигуряваме сигурността на интернет на нещата, виртуалната действителност, каква е ролята на изкуствения разсъдък? По тези и още куп въпроси от софтуерното бъдещето ще дискутират водещи специалисти в сигурността, оповестиха уредниците на форума.

В полемиките на 30 и 31 октомври в Интер Експо Център, София, ще вземат участие Ерик Планкен – консултант в региона на противодействието на киберпрестъпленията към Министерство на сигурността и правораздаването на Холандия, Борис Гончаров – основен специалист по киберсигурността в Аматас, Кристин Беджераско – старши анализатор във F-Secure Labs, Едуард Бодор – управител “Бизнес развиване на центрове за данни ” за Централна Европа на Шнайдер Електрик и Деан Белев – продуктов управител “Защита от DDoS офанзиви ” на Нетера.

Според данни на IDC, разноските за интернет на нещата ще набъбнат с 16,7% през 2017 година и ще доближат 800 милиарда $. В близко бъдеще главен мотор на този растеж ще е използването на интернет на нещата в индустриалните интервенции, следенето на стоките и товарите и технологиите за интелигентни електрически мрежи. Анализаторите предвиждат, че през 2021 година разноските за IoT ще възлязат на 1,4 трилиона $.
още по тематиката
Сигурността на устройствата и средата на интернет на нещата се подсигуряват от технологиите за дискретност, целокупност и конфиденциалност. Устройствата изискват ръководство на сигурността, надзор на достъпа, автентификация, отбрана от закани, криптиране, разкриване и попречване на навлизане, оценка на уязвимостта, сигурност на безжичните връзки и, в някои случаи, отбрана на периметъра. Средата на интернет на нещата включва мрежовата съгласуваност сред устройствата и обществената и частната инфраструктура на облака, където данните от датчиците се агрегират и проучват.

На 31 октомври тематиката за технологиите от бъдещето и сигурността ще бъде във фокуса на уъркшоп с специалистите на Аматас: “Не гледай към дамата с алената рокля, сътрудник Смит те следи. виртуална действителност (VR) и изкуствен интелект (AI): Добре пристигнали в матрицата 2.0. ”. Киберспецът Борис Гончаров, основен специалист по киберсигурността в Аматас, ще дискутира с участниците по въпроси като:

Четвъртият районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа се провежда от Международната академия за образование по киберразследвания, ГДБОП – Министерство на вътрешните работи и Ай Ди Си България, в партньорство със Съвета на Европа. Очаквате се към 300 топ специалисти по киберсигурност от обществения и частния бранш, представители на правоохранителните органи от над 20 страни, неправителствени организации, университети и медии. Програмата включва презентации, полемики, демонстрации, положителни практики и уъркшопи, групирани в три тематични потока: “Държава и политики ”, “Бизнес ” и “Бъдеще ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР