На Рождество Христово във Варна температурата достигна 18 градуса, което

...
На Рождество Христово във Варна температурата достигна 18 градуса, което
Коментари Харесай

Летни температури на Коледа счупиха десетилетни рекорди в няколко града

На Рождество Христово във Варна температурата доближи 18 градуса, което е нов връх. Предишният е от 1958 година, когато на Коледа оптималната температура е била 17.5 градуса.

Рекорд регистрират синоптиците и за Русе - 19 градуса, предава Там най-високата стойност на този ден досега е била от 1967 година - 16.5 градуса.

Подобрен връх има и в Шабла, където също са измерени 18 градуса. Там най-високата стойност досега е записана през 2014 година. Тогава температурата на Коледа е достигнала 16°.

Най-топлият коледен ден регистрират метеоролозите в Монтана, като това е най-високата температура в страната, която е измерена през днешния ден.

В 15.30 часа термометрите са посочили 22,5 градуса, което е връх за града на Рождество Христово, оповестиха от Хидрометеорологична обсерватория - Монтана.

Примамени от топлото време на открито излязоха доста хора, паркове и градини се оживиха и макар приготовленията за празничните трапези, улиците се извършиха с минувачи.

65-годишен температурен връх падна и в Хасково през днешния ден. Бяха измерени 21,8 градуса, заяви локалният уебсайт " Хасково Нет ". Това е най-високата температура от 1958 година насам. Преди на 25 декември най-високата регистрирана температура е била 17,8 градуса. 

Необичайно високи за Коледа температури регистрираха в 14 часа и във Видин, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора - 21 градуса. 

Утре също ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще останат високи и оптималните ще бъдат най-вече сред 14 и 19 градуса, в София - към 14 градуса. По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 13 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 13 градуса, на 2000 м - към 7 градуса.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР