На Република Северна Македония се дава огромна перспектива за членство

...
На Република Северна Македония се дава огромна перспектива за членство
Коментари Харесай

Борисов: Когато получим самолетите F-16, ще пазим Македония, няма да я нападаме

На Република Северна Македония се дава голяма вероятност за участие в Европейски Съюз и НАТО. И тъкмо фактът, че на България и на Северна Македония се даде председателството на Берлинския развой ще покаже на Европейски Съюз, че народите в този район правят оценка храбрите политици. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на взаимен брифинг с македонския си сътрудник Зоран Заев в Скопие.

,,Аз няма да подвигна ръка против Македония. По историческите тематики съм довел тук проф. Ангел Димитров. Но аз съм се борил и с Германия, и с Франция да ги убедя да ни дадат тематиката за интеграцията на Западните Балкани по време на нашето Европредседателство и в този момент да блокираме участието на Македония в Европейски Съюз и НАТО... даже не желая да си помисля за такова нещо. Като идвахме насам с хеликоптера, професор Димитров ми показа, че над всеки рид, над който прелетяхме, са починали десетки хиляди хора, с цел да може в този момент ние да сме дружно и да има разцвет. Нямо едно нагорнище, където да не е умрял човек. Така че докараме ли я до такава степен да блокираме участието на Македония в Европейски Съюз, в Съюза иска ми се смеят, тъй като знаят какви старания съм положил. Няма нищо по-хубаво от участие на Македония в Европейски Съюз и НАТО и това също е в полза на България'', изясни министър председателят Борисов.

,,Когато получим новите самолети F-16, които ще бъдат най-модерните в целия район, ще можем да охраняваме и въздушното пространство на Македония. Казвам охраняваме, с цел да не излезе някой да каже, че ще ги нападаме'', означи той.

,,Комисиите имат историческа задача и до октомври се надявам да приключат с тези тематики. Би било обидно към гибелта на хората, починали по тези земи, в случай че не бъде реализирано единодушие. Аз ще се съобразя с това, което кажат историците, другояче ще бъда упрекнат, че съм продал историята на България. Историците би трябвало да намерят непременно допустимото решение, което е значимо за младежите и за вероятността. Така че се надявам историците да положат големи старания за вярното изложение на историята, която ни обединява'', акцентира Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР